Potrebno unaprijediti saradnju

Dodik u Minsku razgovarao s premijerom Bjelorusije Rumasom

Front20.06.19, 18:59h

Dodik u Minsku razgovarao s premijerom Bjelorusije Rumasom
Dodik je rekao da mu je velika čast što boravi u posjeti Bjelorusiji, te da je impresioniran glavnim gradom Minskom, koji je kratko obišao po dolasku

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Minsku s predsjednikom Vlade Bjelorusije Sergejem Rumasom.  

 

Predsjedavajući Dodik i predsjednik Vlade Rumas su ocijenili da je potrebno unaprijediti saradnju BiH i Bjelorusije, te da za to postoje sve pretpostavke.  

 

Sagovornici su posebno naglasili potrebu ekonomske, privredne i kulturne saradnje, ukazavši na ogroman turistički potencijal i BiH i Bjelorusije, gdje se otvaraju mogućnosti za uspješnu saradnju na obostranu korist.  

 

Dodik je rekao da mu je velika čast što boravi u posjeti Bjelorusiji, te da je impresioniran glavnim gradom Minskom, koji je kratko obišao po dolasku.  

 

Sastanku su prisustvovali i savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Damir Džanko i savjetnik člana Predsjedništva BiH Želјka Komšića Slaven Kovačević.  

 

Dodik će se danas sastati i s predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.  

 

Predsjedavajući Predsjednišva BiH je ranije danas stigao na aerodrom u Minsku, gdje je dočekan uz najviše državne počasti. Dočekali su ga potpredsjednik Vlade Bjelorusije Igor Lišenko, zamjenik ministra vanjskih poslova Andrej Vladimirovič i ambasador Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandar Ponomarev, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!