sad slijedi određivanje prioriteta

Konačno pomak u krizi! Vlada FBiH dodijelila 4 miliona KM za pomoć USK zbog migrantske krize

Hronika20.06.19, 13:34h

Konačno pomak u krizi! Vlada FBiH dodijelila 4 miliona KM za pomoć USK zbog migrantske krize
Ovo je ujedno realizacija jednog od zaključaka tematske sjednice Parlamenta FBiH na temu problema USK s migrantima, koju je inicirao zastupnik Hamdija Abdić

 

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u Mostaru usvojila odluku po kojoj će Unsko-sanskom kantonu biti dodijeljeno 4 miliona KM za pomoć u rješavanju migrantske krize. 

 

Ovo je ujedno realizacija jednog od zaključaka tematske sjednice Parlamenta FBiH na temu problema USK s migrantima, koju je inicirao zastupnik Hamdija Abdić. 

 

- U narednom periodu ćemo zajedno odrediti prioritete utroška ovih sredstava. Drago mi je što je Federacija krenula u realizaciju svojih obaveza prema USK, te da je na taj način pokazala svim građanima ovog kantona da nisu sami - izjavio je Abdić komentirajući današnju odluku Vlade. 

 

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH usvojili su sredinom maja pet zaključaka kojima se traži hitno reakcija nadležnih i rješavanje migrantske krize. Za potrebe zdravstva i uspostavljanja povoljnog stanja sigurnosti u USK tražilo se da Vlada FBiH iz tekućeg granta dodijeli četiri miliona KM. 


(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!