Stravičan slučaj u Srbiji

Obdukcija potvrdila: Očuh pretukao djevojčicu pa tvrdio da je pala sa terase

Hronika29.05.19, 09:15h

Obdukcija potvrdila: Očuh pretukao djevojčicu pa tvrdio da je pala sa terase
Obdukcija koju su izvršili stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša odbacila je mogućnost da je dijete palo sa neobezbjeđene terase

 

Trogodišnja L. F. koja je u ponedeljak ujutru pronađena mrtva u selu Prahovo - nije pala sa terase, kako su prvobitno ljekarima ispričali njena majka Vesna F. i očuh Zoran A. (24). Oni su u Hitnu službu u Negotinu doveli dijete bez znakova života, a obdukcijom je utvrđeno da L. F. nije zadobila povrede na način na koji su njih dvoje to tvrdili. Ispostavilo se da je djevojčica usmrćena udarcima. U međuvremenu, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teškog ubistva očuhu je određeno zadržavanje do 48 sati, pišu Novosti.

 

Obdukcija koju su izvršili stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša odbacila je mogućnost da je dijete palo sa neobezbjeđene terase u Ulici 30. septembar u Prahovu u kojoj je djevojčica živjela posljednjih mjesec dana sa majkom.

 

- Prva izjava majke i očuha bila je da je dijete palo sa terase i da se tako smrtno povrijedilo - kaže Dragan Pejkić, zamjenik višeg javnog tužioca. - Preduzimajući određene mjere i radnje radi provjere šta se na mjestu radnje dogodilo, izvršili smo uviđaj lica mjesta, krim-tehnički ga obradili. Izvršena obdukcija je ukazala da nije dijete palo sa terase, tako da smo negirali nastanak povreda kod djeteta na taj način. Odmah nakon toga po odobrenju tužilaštva majka i očuh su zadržani. U međuvremenu, preduzete su druge mjere i radnje radi obezbjeđivanja dokaza. Danas smo donijeli naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog Z. A. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo teško ubistvo.

 

Iako tek treba da se utvrdi šta se dogodilo, izvjesno je da je djevojčica usmrćena udarcima. Očuh je, navodno, vidjevši da više ne diše, smislio priču da je pala sa terase. Devojčicu je u pratnji svoje nevjenčane supruge doveo taksijem u Hitnu službu u ponedjeljak ujutru, oko 4 sata i 10 minuta, sa sigurnim znacima smrti, hladnu i sa krvnim podlivima po cijeloj glavi. Kako se nezvanično saznaje imala je i prelom desne nadlaktice. Drugih povreda, niti rana na tijelu nije bilo.

 

U Hitnoj službi Zoran A. je zapomagao i molio ih za pomoć, a onda i prijetio da će zažaliti ako dijete ne ožive.

 

Inače, na više mjesta u kući Zorana A. u Prahovu pronađeni su krvavi tragovi u vidu prskotina. Da li je riječ o novim ili starim mrljama pokazaće dodatna forenzička vještačenja i analize.

 

Kako pričaju mještani, tu noć je sa drugarima proveo ispred seoske prodavnice uz obilje alkohola. Vijest da je uhapšen skoro da nikog u selu nije iznenadila. Većina i ne želi da priča o njemu, plašeći se odmazde. O ubijenoj djevojčici i njenoj majci Vesni F. skoro da ništa i ne znaju, osim da su u selo došle prije mjesec dana iz rodne Slatine. Navodno mu je žena "branila" da pije sa drugovima, pa su se oko toga uglavnom i svađali.

 

Majka djevojčice Vesna F. je, kako se saznaje, navodno vidjela smrt svog djeteta, ali u tome nije učestvovala. U Višem javnom tužilaštvu ističu da je ova žena prošla poligrafsko ispitivanje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!