KANTONALNI SUD TUZLA

Sačekao ga ispred kuće i sasuo šest metaka u njega: Jednomjesečni pritvor Abidu Habiboviću iz Kladnja

Hronika22.05.19, 14:38h

Sačekao ga ispred kuće i sasuo šest metaka u njega: Jednomjesečni pritvor Abidu Habiboviću iz Kladnja
Pripadnici OKP PU Tuzla su osumnjičenog uhapsili istog dana, te je nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prateće dokaze predat u nadležnost Tužilaštva

 

 

Kantonalni sud Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Abida Habibovića (32) iz Kladnja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

 

Habibović je osumnjičen da je  18. maja u 02.00 sata ujutru u naselju Paša Bunar u Tuzli došao ispred kuće oštećenog G.R, sačekao ga,  te prema njemu ispalio šest metaka iz vatrenog oružja. Jedan metak je oštećenog pogodio u butinu lijeve noge i izazvao ustrelnu povredu, nakon čega je prevezen i hospitaliziran u UKC-u Tuzla.

 

Pripadnici OKP PU Tuzla su osumnjičenog uhapsili istog dana, te je nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i prateće dokaze predat u nadležnost Tužilaštva.

 

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK. 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!