Ideja nastala tokom snimanja filma 'Ja sam iz Krajine, zemlje kestena'

U augustu u gradu na Uni počinje Bihać avantura film festival, potpisan sporazum o partnerstvu

Kultura27.04.19, 16:50h

U augustu u gradu na Uni počinje Bihać avantura film festival, potpisan sporazum o partnerstvu
Savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić istakao je da će festival biti novi kulturni sadržaj u Bihaću tokom ljetnih mjeseci i mjesto koje će okupiti veliki broj kulturnih radnika iz oblasti filmske umjetnosti

 

Potpisivanjem sporazuma o partnerstvu između Grada Bihaća i Udruženja Bosland iz Sarajeva danas je u Bihaću počela realizacija projekta "Bihać avantura film festival – AVANT & UNA" koji će početi u augustu.

 

Direktor Festivala Mirsad Ćatić istakao je da je cilj projekta internacionalno brendiranje Bihaća, njegovih prirodnih ljepota, običaja i kulturno-historijskog naslijeđa te istovremeno predstavljanje i razvoj filmske industrije i žanrova avanturističkog karaktera svih profila.

 

bihac-avantura-film-festival

 

- Ideja o festivalu nastala je prije nekoliko godina tokom snimanja filma 'Ja sam iz Krajine, zemlje kestena'. Kroz filmski festival želimo spojiti prirodne ljepote, avanturizam i dobru volju ljudi ovog kraja koji vole kulturu i žele je predstaviti široj publici u BiH i inostranstvu - kazao je Ćatić.

 

Savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić istakao je da će festival biti novi kulturni sadržaj u Bihaću tokom ljetnih mjeseci i mjesto koje će okupiti veliki broj kulturnih radnika iz oblasti filmske umjetnosti, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!