Nasilje u porodici

Luka Lazukić osuđen jer je pretukao pjevačicu Natašu Bekvalac: Evo koliku je kaznu dobio

Showbizz25.04.19, 15:19h

Luka Lazukić osuđen jer je pretukao pjevačicu Natašu Bekvalac: Evo koliku je kaznu dobio
Pjevačicu Natašu Bekvalac u aprilu prošle godine je u porodičnom domu pretukao suprug Luka Lazukić. Pjevačica se odmah javila u Urgentni centar, a detalji napada šokirali su sve

 

Osnovni sud u Beogradu osudio je Luku Lazukića na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora sa rokom provjere od tri godine zbog porodičnog nasilja bivšom suprugom, pjevačicom Natašom Bekvalac u aprilu prošle godine.

 

Sud mu je takođe produžio mjeru zabrane prilaska bivšoj supruzi.

 

Ukoliko u roku od tri godine izvrši novo krivično djelo ili prekrši mjeru zabrane, aktiviraće se izvršenje zatvorske kazne.

 

Pjevačicin advokat Zoran Ateljević zadovoljan je presudom.

 

"Zadovoljan sam presudom. Ovim se potvrđuje da je moja stanka pred sudom govorila istinu i da je na njoj izvršeno krivično djelo - nasilje u porodici", rekao je Ateljević.

 

"Ukoliko Lazukić u narednih tri godine ponovi ovakvo krivično djelo, onda se uslovna osuda opoziva i primjenjuje se kazna zatvora od osam meseci. Ova krivična sankcija je za Natašu satisfakcija. Ona je ovom sudskom presudom zaštićeno lice.

 

natasa-bekvalac-povrede-modrice

 

"Ovo je takozvana nepravosnažna presuda i njegovo je pravo da se žali, ali ja imam osnovani razlog i vjerovanja da je presuda potpuno zakonski ispravna i pravedna. Ne samo u pojedinačnoj prevenciji, prema Nataši, već označava i opštu prevenciju - niko se ne smije više ponašati ovako kao što je Luka Lazukić", rekao je advokat Nataše Bekvalac.

 

Podsjetimo, Luka Lazukić 13. aprila prošle godine pretukao je Natašu Bekvalac u njenom stanu na Dedinju.

 

Podsjetimo, pjevačicu Natašu Bekvalac u ranim jutarnjim časovima u porodičnom domu pretukao je suprug Luka Lazukić. Pjevačica se odmah javila u Urgentni centar, a detalji napada šokirali su sve.

 

"Luka je sinoć došao pijan kući i legao pored Nataše u krevet. Ona je zatim uzela njegov telefon i vidjela ljubavne poruke zbog kojih je među njima buknula svađa. Nakon verbalnog konflikta Luka ju je i pretukao", ispričao je tada dobro obaviješten izvor.

 

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!