Na tri mjeseca odloženo napuštanje EU

Britanski poslanici izglasali odlaganje Brexita

Front14.03.19, 20:37h

Britanski poslanici izglasali odlaganje Brexita
Poslanici su već dva puta odbacili sporazum koji je premijerka May postigla sa Bruxellesom o Brexitu, i ako bi to učinili i treći put, vlada navodi da Britaniju čeka mnogo duže odlaganje Brexita

 

Britanski poslanici danas su glasali za odlaganje Brexita, samo 15 dana prije nego što je bilo predviđeno da Velika Britanija napusti Evropsku uniju. 

 

Donji dom parlamenta je izglasao odlaganje Brexita sa 412  glasova, dok su 202 poslanika bila protiv, izvijestio je AP. 

 

Na taj način je bar na tri mjeseca odloženo britansko napuštanje EU. Nakon ovakvog glasanja, vlada konzervativaca premijerke Therese May biće obavezna da zatraži odlaganje Brexita do 30. juna, ukoliko britanski parlament naredne sedmice odobri sporazum Britanije i EU o napuštanju Unije. 

 

Poslanici su već dva puta odbacili sporazum koji je premijerka May postigla sa Bruxellesom o Brexitu, i ako bi to učinili i treći put, vlada navodi da Britaniju čeka mnogo duže odlaganje Brexita.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!