Zlostavljač se jezivim snimkom hvalio na Facebooku

Prijedorčanin Azrin Hodžić preživio torturu zbog zastave BiH: 'Reci u kameru - izvinite, Srbi, neću nikad više...'

Hronika12.03.19, 14:39h

Prijedorčanin Azrin Hodžić preživio torturu zbog zastave BiH: 'Reci u kameru - izvinite, Srbi, neću nikad više...'
U Policijskoj upravi Prijedor potvrdili su za Srpskainfo da im je ovaj slučaj prijavljen i da tragaju za Marjanovićem

 

Prijedorska policija traga za Renatom Marjanovićem iz tog grada zbog toga što je juče maltretirao i vrijeđao sugrađanina Azrina Hodžića, potvrđeno je za Srpskainfo.

 

Marjanović je juče na svom Facebook profilu objavio snimak na kojem se vidi kako tjera Hodžića da odlijepi naljepnicu sa grbom zastave BiH s prikolice.

 

Zatim jadnog čovjeka tjera da pogleda u kameru i kaže: „Izvinite, Srbi u Prijedoru, što sam lijepio zastavu BiH na prikolicu. Neću nikad više i poštujem Republiku Srpsku i Milorada Dodika“.

 

Isprepadani čovjek ponavlja za njim ove riječi, dok nekim alatom grebe grb zastave s prikolice.

 

U Policijskoj upravi Prijedor potvrdili su za Srpskainfo da im je ovaj slučaj prijavljen i da tragaju za Marjanovićem.

 

Prema saznanjima, tužilaštvo će ga teretiti da je počinio krivično djelo “javno izazivanje i podsticanje na mržnju”.

 

Azrin Hodžić pojasnio je šta se sve dešavalo juče u Prijedoru.

 

– Imao sam nekog materijala i došao sam na otpad da to prodam. Dok sam istovarao vidio sam tog momka kako gleda prema meni i nešto pokazuje prstom. Zatim mi je prišao i rekao da ga šalje „grupa iz Banjaluke i Mrđa“ i da moram skinuti grb zastave s prikolice – kaže Hodžić.

 

Dodaje da je prvo mislio da se taj momak šali, jer ga nikada ranije nije vidio. Međutim, Renato ga je, kaže, tada udario par puta i uhvatio za vrat.

 

– Govorio mi je da kada Dodik ne može imati zastavu Republike Srpske u kabinetu, da je ne mogu ni ja imati na prikolici.

 

U jednom trenutku sam ga uhvatio oko struka i tada sam osjetio da ima pištolj za pojasom. Tada sam se još više prepao i šta ću… morao sam slušati šta mi govori. On je uzeo telefon i sve snimao. Svi mogu vidjeti kroz šta sam prošao – ističe Hodžić.

 

Dodao je da se dugo nije osjećao uplašenije, te da je ponižen od strane Marjanovića.

 

Kaže da da je Marjanović otišao kada je skinuta zastava, a da se on zatim uputio u policiju i prijavio šta se sve desilo.

 

– Čuo sam da je to problematičan mladić koji je sklon nasilničkom ponašanju. Ne znam čim sam ovo zaslužio – ispričao je Hodžić.

 

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 51

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još