pravila su pravila

Ovo je pravi razlog zašto ne smijete unositi tekućinu u avion

Lifestyle24.02.19, 18:08h

Ovo je pravi razlog zašto ne smijete unositi tekućinu u avion
No, tekućine koje se najčešće nalaze u ručnoj prtljazi nerijetko predstavljaju dodatni problem

 

Prtljaga koju nosite sa sobom u avionsku kabinu zahtijeva veoma pažljivo rukovanje, a ukazivanje na važnost pravilnog rukovanja treba posebno istaknuti jer putnici sve češće biraju putovanje s ručnim prtljagom kako bi uštedjeli novac.

 

No, tekućine koje se najčešće nalaze u ručnoj prtljazi nerijetko predstavljaju dodatni problem.

 

Tekućine koje nosite u ručnoj prtljazi mogu biti velika noćna mora i opasnost za sve predmete koje nosite u svojoj torbi.

 

Ako putnici putuju samo s prtljagom koji unose u kabinu, neće imati drugog izbora nego spakirati i potrebne tekućine u istu torbu s naprimjer odjećom i tehnikom.

 

Kako biste bili sigurni da šamponi, dezodoransi i slične stvari neće napraviti problem tokom turbulencija u avionu, potrebno je otići korak dalje u odnosu na jednostavno zatvaranje poklopca.

 

Puno sigurnije je staviti komad nepropusne tkanine na vrh boce ili posude, a tek onda čvrsto zatvoriti poklopac. Ovo bi trebalo svesti na minimum izlijevanje ako se dogodi ono najgore tijekom leta. 

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!