foto/ Nezapamćeno snažni udari, velika šteta

Olujna apokalipsa u Hercegovini: Vjetar u Čapljini iščupao cijele grobove, uništen Gradski park u Trebinju...

Hronika23.02.19, 09:41h

Olujna apokalipsa u Hercegovini: Vjetar u Čapljini iščupao cijele grobove, uništen Gradski park u Trebinju...
Jak olujni vjetar devastirao je Gradski park u Trebinju, a veliku štetu pretrpjeli su zatvoreni bazen, čija je gradnja u toku, kao i brojni privatni objekti

 

Snažna orkanska bura koja je noćas pogodila područje Hercegovine prozrokovala je štetu i u Čapljini. Najgore je bilo u naselju Struge/Gorica, gdje su oštećeni grobovi i nadgrobni spomenici.

 

Kako su za Bljesak rekli mještani ovog naselja, vjetar je čupao visoka stabla iz korijena, koja su potom sa sobom podignula cijele grobove.

 

vjetar-capljina-2

 

Oštećeni su i nadgrobni spomenici uslijed pada težih grana na njih. Podsjetimo, vjetar je u subotu ujutro u Čapljini prevrnuo i hladnjaču, a u nekoliko naselja vjetar je skidao ciglu sa kuća.

 

Kako javlja dopisnik Srne, apokaliptično je bilo i u Trebinju. 

 

Jak olujni vjetar devastirao je Gradski park u Trebinju, a veliku štetu pretrpjeli su zatvoreni bazen, čija je gradnja u toku, kao i brojni privatni objekti.



U Gradskom parku vjetar je tokom noći iščupao više stabala i tom prilikom oštetio javnu rasvjetu, zelenu površinu i staze.

 

vjetar-trebinje

 

Na bazenu, čija je gradnja u toku, vjetar je odnio tek postavljenu krovnu konstrukciju i bacio je u rijeku Trebišnjicu. Ostaci krovne konstrukcije razneseni su dva kilometra rijekom.

 

Vjetar je čupao stabala u više trebinjskih naselja, nosio krove sa objekata, a sa jednog prodajnog centra montažne zidove.

 

U Mostaru je također bilo kritično. Snažni udari vjetra počupali su mnoga stabla i oštetili automobile...

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!