na inicijativu jeremya corbina

May 'preživjela' glasanje u britanskom parlamentu: Evo ishoda

Front16.01.19, 20:44h

May 'preživjela' glasanje u britanskom parlamentu: Evo ishoda
Glasanje je uslijedilo dan nakon što je britanski parlament odbacio prijedlog premijerke o Brexitu sa 432 glasa protiv i 202 glasa za

 

Theresa May “preživjela” je glasanje o povjerenju u parlamentu na inicijativu lidera opozicijske Laburističke partije Jeremya Corbina. Za ostanak vlade bila su 325 poslanika, a protiv 306. 

 

Glasanje je uslijedilo dan nakon što je britanski parlament odbacio prijedlog premijerke o Brexitu sa 432 glasa protiv i 202 glasa za. 

 

Prethodno je May u parlamentu pozvala poslanike da podupru vladu u glasanju o povjerenju kako bi mogla završiti posao. 

 

- Živimo u povijesnom trenutku u našoj nacionalnoj povijesti nakon referenduma koji je podijelio naciju na pola. Moramo svojoj zemlji vratiti cjelinu, a glasanje prošle noći pokazuje da trebamo savladati dug put. Međutim ne vjerujem da su opći izbori taj put, niti vjerujem da je taj put vlada pod vodstvom Jeremya Corbyna - istaknula je May, prenosi Radio Slobodna Evropa.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!