Alarmirajuća poruka o stanju vladavine prava u BiH

Delegacija EU u BiH zabrinuta zbog dešavanja u Banjaluci: 'Od MUP-a tražimo HITNO objašnjenje!'

Front25.12.18, 15:10h

Delegacija EU u BiH zabrinuta zbog dešavanja u Banjaluci: 'Od MUP-a tražimo HITNO objašnjenje!'
Današnji razvoj događaja u Banjaluci šalje negativnu i alarmirajuću poruku o stanju vladavine prava u BiH. I dalje ćemo budno nastaviti pratiti razvoj događaja i pozivamo sve na smirenost i suzdržavanje od nasilja - rekli su iz Delegacije EU u BiH

 

Delegacija Evropske unije i Kancelarija specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini su duboko zabrinuti povodom situacije u Banjaluci od jutros.

 

- Zatražili smo od Ministarstva unutrašnjih poslova hitno objašnjenje trenutnih hapšenja različitih osoba povezanih sa pokretom "Pravda za Davida", uključujući i Davora Dragičevića kao i opozicione političare. Budno pratimo razvoj situacije u Banjaluci i apelujemo na sve da ostanu mirni i suzdrže se od nasilja - saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

 

Ambasador Wigemark i amabasadori zemalja članica Evropske unije u Bosni i Hercegovini nedavno su se sreli sa Davorom Dragičevićem i Murizom Memićem.

 

- Pozdravljamo njihove neumorne napore da mirnim putem traže pravdu povodom smrti svojih sinova. Zapanjujuće je da su dva oca u potrazi za pravdom zbog svojih mrtvih sinova uspjeli izazvati više negodovanja zbog nedostatka vladavine prava i nekažnjavanja u BiH nego bilo koja politička stranka.

 

Današnji razvoj događaja u Banjaluci šalje negativnu i alarmirajuću poruku o stanju vladavine prava u BiH. I dalje ćemo budno nastaviti pratiti razvoj događaja i pozivamo sve na smirenost i suzdržavanje od nasilja - rekli su iz Delegacije EU u BiH.

 

(RTVBN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još