Foto/ Manekenstvo mi je hobi, medicina životni poziv

Šta bi neki dali da 'padnu' u njene ruke: Lijepa doktorica sarajevske Hitne pomoći Delila Softić otkriva detalje iz života...

Nedjeljni magazin13.12.18, 12:31h

Šta bi neki dali da 'padnu' u njene ruke: Lijepa doktorica sarajevske Hitne pomoći Delila Softić otkriva detalje iz života...
Čula sam za ono; kad ti život servira limun, ti od njega napravi tekilu, ali pošto ja ne pijem alkohol…, ne, trudim se da napravim limunadu, nije to ni jednostavno, ali neka iskustva i godine vas nauče da lakše prelazite preko nekih stvari

 

Stara mudrost kaže: okružite se vedrim i optimističnim ljudima i takvom energijom ćete zračiti i sami. Ovu godinu odluči smo ispratiti s djevojkom koja je uspjela kao rijetko ko spojiti dvije potpuno različite djelatnosti, modeling i medicinu, te biti podjednako uspješna i u jednoj i u drugoj. Dvadesetosmogodišnja Tuzlanka Delila Softić godinama nosi titulu jedne od najljepših djevojaka s naših prostora, iza nje su brojne modne revije kako u BiH, tako i u inozemstvu, kao i reklamne kampanje, piše magazin Azra.

 

No, sve ove godine Delila je tražila i znanje. Pronašla ga je na Medicinskom fakultetu u Tuzli. Uspješno ga završila i danas je doktorica, uposlena u Hitnoj pomoći u Sarajevu.

 

Manekenstvo je njen hobi, medicina životni poziv, priznaje nam. Na trećoj je godini postdiplomskog studija za biomedicinu i zdravstvo. Delilu smo uhvatili u prazničnom raspoloženju, podijelila je s nama najljepše trenutke iz godine na izmaku, govorila o ljubavi i otkrila tajne grada kojem se uvijek vraća.

 

 Šta je najljepše što Vam se desilo u 2018. godini?

 

– Bilo je zaista lijepih trenutaka i preokreta u životu. Najljepši dio ove godine mi je bio sam početak godine koji sam provela u najdražem gradu Istanbulu.

 

Šta ste najljepše dobili u 2018. godini?

 

– Nisam dobivala neke poklone, ali bilo je divnih trenutaka s mojom porodicom i mojim prijateljima, a to mi je najdragocjenije. Dobila sam posao, to je najljepše.

 

Šta volite darovati ljudima  do kojih Vam je stalo?

 

– Nešto što vole i što će im trebati, da je praktično. Pratim i slušam šta govore i njihove želje nastojim da ispunim. Inače ne volim shopping, volim se lijepo obući, ali mrzim da probam odjeću, više bih voljela da to neko drugi odradi za mene, ali kad kupujem poklon nekome drugom, nije mi mrsko provesti cijeli dan u shoppingu, uživam. Nikad ne kupujem poklone reda radi.

 

delila-softic1

 

Slutite li bolja vremena?

 

– Ako se već žalimo, onda znači da smo situacije u kojoj živimo i svjesni, što je i dobro, jer je i to početak ka nekom napretku. Bitno je da smo svjesni da možda nije sjajno, pa je i to korak ka nekim promjenama. Slutim bolja vremena.

 

Kad Vam život servira limun, pravite li od njega limunadu ili očajavate nad sudbinom?

 

– Čula sam za ono; kad ti život servira limun, ti od njega napravi tekilu, ali pošto ja ne pijem alkohol…, ne, trudim se da napravim limunadu, nije to ni jednostavno, ali neka iskustva i godine vas nauče da lakše prelazite preko nekih stvari. Za sve je potrebna vježba, pa tako i u ovom slučaju treba sebe trenirati i učiti se kako se nositi s problemima. Iako, moram da priznam da mene uvijek više motivira uspjeh nego neuspjeh. Kao, naprimjer, svojevremeno u školi, kad dobijem peticu, uvijek sam nastojala da tu peticu i zadržim, ili sada, kada učim turski jezik, ako sam na prošlom testu bila najbolja, želim to i na sljedećem. Neuspjeh me demorališe.

 

Balansirate dva zanimanja, medicinu i modeling, čemu dajate prednost?

 

– Manekenstvom se bavim od 13.godine, ali to je više moj hobi. Ja sam trenutno doktorica, u Sarajevu živim i radim, a modeling mi se može desiti samo da eventualno odradim neki shooting, ali ne tako često, biram šta ću raditi, ako mi nešto zaista odgovora, ako je u pitanju neki dizajner koga cijenim i slično, ali ne da to budu konstantni poslovi. Medicina je moj izbor, u nju sam uložila čitav svoj život.

 

U čemu je sestra Dženana bolja od Vas?

 

– Mlađa sestra je, također, zdravstveni radnik, specijalizira ginekologiju i akušerstvo. Budući da je mnogo volim, rekla bih u svemu, ali mi smo mnogo različite. Ona je istrajnija, zahtjevnija, ono što zacrta to i ostvari, sporije odustaje, zapravo, nikad ne odustaje.

 

Kad biste željeli napraviti neku promjenu u svom životu u 2019., šta bi to bilo?

 

– Da postanem opuštenija, manje opterećena nekim stvarima, da shvatim da ne može sve biti savršeno.

 

Volite li ljude?

 

– Čim im toliko vjerujem to znači i da ih volim.

 

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom broju magazina Azra.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!