'Pali' u FUP-ovoj akciji COINTS

Prvo prodavao kremice, pa postao reketaš: Sa prijateljem iznudio 100.000 KM od sarajevskog biznismena!

Hronika05.12.18, 14:12h

Prvo prodavao kremice, pa postao reketaš: Sa prijateljem iznudio 100.000 KM od sarajevskog biznismena!
Specijalci FUP-a u velikoj akciji u bh. prijestolnici: Od sarajevskog biznismena iznudili 100.000 KM

 

Kantonalni sud Sarajevo odredio je pritvor Enisu Rastoderu i Arminu Ćatiću, koji su pali u akciju COINTS Federalne uprave policije u Sarajevu, piše Dnevni avaz. 

 

Podsjećamo, policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, te uz angažman Specijalne policijske jedinice FUP-a, realizirali su prije dva dana operativnu akciju kodnog naziva COINTS na području Sarajeva, a vezano za krivična djela razbojništvo i iznuda.

 

U sklopu navedene akcije, a prema naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih objekata na pet lokacija na području Kantona Sarajevo, te su uhapšene tri osobe, i to državljanin Srbije iz mjesta Peć - Kosovo, incijala E. R. (28), koji je odranije poznat policijskim organima kao višestruki povratnik u vršenju teških krivičnih djela, te dvije osobe iz Sarajeva incijala A. Ć. (27) i B. D. (24).

 

Prilikom pretresa pronađeni su automobil čija je vrijednost gotovo 40.000 KM, određena količina novca, materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kanabis i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelima.

 

Navedene osobe se sumnjiče da su u junu 2018. godine izvršili razbojništvo na štetu vlasnika jedne privatne firme iz Sarajeva, a nakon čega su od njega iznudili i oko 100.000 KM. Nadalje, iste osobe se sumnjiče da su do realizacije ove operativne akcije pripremali ponovnu iznudu od iste osobe, i to za novčani iznos od 120.000 KM.

 

Kako saznaje Avaz, Rastoder i Ćatić reketirali su A. H., vlasnika i direktora firme koja je putem interneta prodavala kreme. Ćatić je bio zaposlen u ovoj firmi te je prodavao kozmetiku za A. H.

 

Došlo je do sukoba između vlasnika i Ćatića jer je bilo sporno 70 krema te je A. H. Ćatiću ostao dužan novac. Tako se Ćatić, želeći se osvetiti, dogovorio s Rastoderom da ga opljačkaju jedne prilike dok su bili u stanu A. H.

 

Kasnije su mu iznuđivali novac i ta cifra je vremenom porasla na 100 hiljada KM. Sve je trajalo od juna pa do 2. decembra.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!