Vanredno zasjedanje

Hitna sjednica: Vlada KS na problemu zagađenosti zraka radi tokom svih 12 mjeseci

Hronika05.12.18, 10:51h

Hitna sjednica: Vlada KS na problemu zagađenosti zraka radi tokom svih 12 mjeseci
Uputio je apel prema građanima kako bi svojim djelovanjem smanjili uticaj na kvalitetu zraka

 

Skupština Kantona Sarajevo počela je vanredno zasjedanje na kojem se prezentira Informacija o stanju zagađenosti zraka u KS, koju je pripremilo Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša. 

 

Razmatrajući postojeće uzroke ovog problema očekuje se da zastupnici utvrde mjere koje bi kratkoročno i dugoročno mogle doprinijeti smanjenju zagađenosti zraka.   

 

- Stručni tim prati parametre i daje upute Operativnom štabu Vlade KS - potvrdio je zastupnicima na početku sjednice aktuelni premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj, te naveo da je potrebno raditi na korekcijama graničnih vrijednosti, kao i na izradi studije koju će finansirati EBRD. 

 

To je sve, dodao je, u planu i nacrtu budžeta za narednu godinu. 

 

- Zagađenost zraka je kompleksna tema o kojoj se priča onda kada dođe do prekoračenja. Vlada KS radi na ovome tokom svih 12 mjeseci. Federalno ministarstvo okoliša i turizma u ovim situacijama kao da ne postoji - poručio je u uvodnom obraćanju ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Čedomir Lukić.  

 

Uputio je apel prema građanima kako bi svojim djelovanjem smanjili uticaj na kvalitetu zraka.  

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!