FOTO RAPORT SA LICA MJESTA

Rizikovao: Milorad Dodik ušao u zgradu Predsjedništva BiH bez svog obezbjeđenja, samo u pratnji savjetnika

Front05.12.18, 10:12h

Rizikovao: Milorad Dodik ušao u zgradu Predsjedništva BiH bez svog obezbjeđenja, samo u pratnji savjetnika
Dodik je na sastanak sa članicama PIC-a ušao u pratnji savjetnika tako da pripadnici MUP-a RS-a nisu ušli u zgradu Predsjedništva, kako je to ranije najavljivao predsjedavajući Predsjedništva BiH

 

 


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u zgradu Predsjedništva ušao je samo u pratnji savjetnika, potvrđeno je Patriji iz DKPT-a.

 


Da je Dodik ušao u Predsjedništvo BiH samo u pratnji savjetnika vidljivo je i iz fotografije koju objavljuje agencija Patria.

 

milorad-dodik-predsjednistvo


Dodik je na sastanak sa članicama PIC-a ušao u pratnji savjetnika tako da pripadnici MUP-a RS-a nisu ušli u zgradu Predsjedništva, kako je to ranije najavljivao Dodik.


Podsjećamo, DKPT je ranije poslao obavještenje Miloradu Dodiku u kojem se navodi kako samo pripadnici ove agencije u zgradi Predsjendištva mogu nositi oružje i vršiti zaštitu lica.


- Policijski službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH neće dozvoliti ulazak naoružanim pripadnicima drugih policijskih agencija u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine - navedeno je u obavještenju koje potpisuje direktor Direkcije Mirsad Vilić.


U obavještenju se navodi kako je Zakonom o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH precizno propisano da je organiziranje i provođenje fizičke i tehničke zaštite osoba i objekata organa BiH u isključivoj nadležnosti Direkcije.

 

Više fotografija pogledajte ovdje.

 

(Nap/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još