FOTO/ OPĆINA U AKCIJI

Mala aleja na Ilidži dobija novi izgled: Braća Mujić uređuju šetnicu, dižu se tende između drvoreda... Ovako će izgledati!

Biznis Klub01.12.18, 11:04h

Mala aleja na Ilidži dobija novi izgled: Braća Mujić uređuju šetnicu, dižu se tende između drvoreda... Ovako će izgledati!
Prema projektovanom rješenju, radi se sedam slobodnostojećih tendi (četiri veće i tri manje), postavljenih u nizu sa pasažima širine 2,10 metara između svake tende pojedinačno

 

U općini Ilidža u toku je nastavak uređenja Male aleje. Budžetom Općine Ilidža za 2018. planirana su sredstva u iznosu od 350.000,00 KM, najavljeno je na zvaničnoj stranici ove općine.


Kako se navodi, nakon izrade projektno tehničke dokumentacije i provedene procedure javne nabavke, odabran je izvođač - Braća Mujić, sa kojim je sklopljen Ugovor o izvođenju radova na nabavci i postavljanju tendi – nadstrešnica u ulici Mala aleja.


Prema projektovanom rješenju, radi se sedam slobodnostojećih tendi (četiri veće i tri manje), postavljenih u nizu sa pasažima širine 2,10 metara između svake tende pojedinačno.


Tende se postavljaju u središnjem dijelu šetnice između drvoreda, čineći sa njim jednu ugodnu i estetski prihvatljivu cjelinu, pojašnjavaju iz Općine Ilidža.


U toku ljetnih mjeseci ti natkriveni dijelovi šetnice koristit će se kao bašte. Radovi su otpočeli 16. oktobra ove godine, a rok za izvođenje je 40 dana.

 

A evo i kako bi uređena Mala aleja trebala izgledati...

 

mala-aleja-ilidza-1
mala-aleja-ilidza-4
mala-aleja-ilidza-3

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!