VIDEO/ NEMA EMOCIJA U POLITICI, TO JE SAMO INTERES

Izetbegović otvoreno: Vidjeli ste Konakovića kako ulazi u toranj, nije sigurno želio popiti kafu sa Radončićem

Front15.11.18, 21:00h

Izetbegović otvoreno: Vidjeli ste Konakovića kako ulazi u toranj, nije sigurno želio popiti kafu sa Radončićem
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SDA Bakir Izetbegović bio je gost večerašnjeg izdanja Kopče sa Nikolinom Veljović, u programu TV1

 


- Bio sam direktor Zavoda [za izgradnju Kantona Sarajevo] 12 godina i tad sam shvatio da ću zarasti za onu stolicu ako budem ostao još jedan mandat, i sam sam napustio Zavod za izgradnju - govori Izetbegović.


Izetbegović je negirao mržnju prema SDA u političkim krugovima.


- Nema emocija u politici, one se samo fingiraju… to je samo interes, na kraju krajeva - rekao je Izetbegović.


Komentarisao je političku saradnju Konakovića (Narod i pravda) i Radončića (SBB).


- Nakon teških riječi koje su Konaković i Radončić izgovorili jedan prema drugome, vidjeli ste Konakovića kako ulazi u toranj da se nešto dogovore. Nije se on poželio vidjeti i popiti kafu sa gospodinom Radončićem, on želi da nešto napravi. Ako nisu ostvarili rezultate koje su planirali na izborima, evo neke šanse da se udruže, pa da možda tu SDA koja je ostala na nogama, da je zajednički pokušaju nadvladati - rekao je Izetbegović.


Poskupljenja, po Izetbegovićevom mišljenju, nakon dizanja akciza – nije bilo. A i kad ih je bilo, poskupljenja su bila opravdana.


- Meni se Klub SDA skoro prepolovio na jednoj gluposti, jednoj tvrdnji, koju i dalje danas ponavljaju – da će sve poskupiti, da ćemo unesrećiti građane. Nije tačno. Mi smo samo malo poskupili gorivo, tako da će oni koji na lošim cestama raubuju automobile, voziti se boljim cestama i platit će to. (…) Ni do kakvog poskupljenja, ni jednog promila ništa nije poskupilo - izjavio je Izetbegović.

 

Pogledajte kompletan video prilog...

 

 

(Oslobođenje/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još