Pripadnik ISIL-a cijelu porodicu odveo u Siriju

Interpol zbog terorizma raspisao crvenu potjernicu za Sarajlijom Aldinom Alibašićem

Hronika14.11.18, 08:00h

Interpol zbog terorizma raspisao crvenu potjernicu za Sarajlijom Aldinom Alibašićem
Do sada je raspisana potjernica za 25 državljana Bosne i Hercegovine, za kojima Interpol traga zbog povezanosti s terorizmom i pripadnosti ISIL-u

 

 

Međunarodna policijska agencija Interpol objavila je novu crvenu potjernicu za još jednim bh. državljaninom koji se povezuje s terorizmom. Ovog puta, crvena potjernica je objavljena i raspisana za 27-godišnjim Sarajlijom Aldinom Alibašićem.

 

Kako je objavljeno na Interpolovoj zvaničnoj stranici, on se potražuje zbog organiziranja terorističke grupe u skladu s krivičnim djelom terorizam.

 

aldin-alibasic-interpol


Alibašić se, prema operativno-sigurnosnim podacima, nalazi u Siriji od 2012. godine, a za Islamsku državu borio se pod imenom Ebu Omer u jedinici pod komandom Srbijanca Gorana Pavlovića. U Siriji se nalazi i njegova kompletna porodica.


Do sada je raspisana potjernica za 25 državljana Bosne i Hercegovine, za kojima Interpol traga zbog povezanosti s terorizmom i pripadnosti ISIL-u.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!