za prste oblizati

Prijedlog za neodoljivi vikend ručak: Paradajz punjen piletinom i tikvicama

Auto & Dom13.10.18, 13:59h

Prijedlog za neodoljivi vikend ručak: Paradajz punjen piletinom i tikvicama
Isijecite paradajz na polovine, kašičicom očistite od sjemena, posolite i prevrnite na rešetku da se cijede pola sata. Izlupajte pileće grudi i isijecite ih na tanke šnicle

 

Ne znate šta kuhati ovaj vikend? 

 

Pokušajte s ovim super ukusnim receptom koji će oduševiti vaše ukućane, a i najmlađe.

 

Potrebno:

 

• 500 g pilećeg bijelog mesa

• 1 čehno bijelog luka

• 50 g kapra

• vezica nane

• 1 kašičica worcester sosa

• sok od pola limuna

 

Priprema:

 

Isijecite paradajz na polovine, kašičicom očistite od sjemena, posolite i prevrnite na rešetku da se cijede pola sata. Izlupajte pileće grudi i isijecite ih na tanke šnicle.

 

Ogulite bijeli luk i isjeckajte ga na listiće. Operite tikvice i isijecite na kolutove. Pržite piletinu u tavi na ulju 5 minuta. Dodajte kapar, bijeli luk, sok od limuna, worcester sos, so i biber. Promiješajte i pržite još 5 minuta.

 

Izvadite meso i ostavite po strani, a u istoj tavi dinstajte tikvice 10 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Prebacite meso i tikvice u sjecka i isitnite tako da dobijete ujednačenu masu.

 

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Napunite paradajz filom od piletine i tikvica, pobiberite i poredajte u vatrostalnu posudu. Pecite oko 30 minuta, a zatim izvadite i ostavite da se ohladi. Operite nanu, osušite i isitnite. Pospite po punjenom paradajzu.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!