Bivši britanski premijer nada se ostanku u EU

Tony Blair: Šanse za drugi referendum o Brexitu su 50-50

Front11.10.18, 13:21h

Tony Blair: Šanse za drugi referendum o Brexitu su 50-50
Manje od šest mjeseci uoči najavljenog britanskog napuštanja EU, malo je toga jasno kako će peta ekonomija svijeta i moćni finansijski centar poslovati s EU nakon Brexita

 

Bivši britanski premijer Tony Blair izjavio je da su šanse 50-50 za održavanje drugog referenduma o Brexitu jer je malo vjerovatno da će premijerka Theresa May osigurati većinu u parlamentu tokom glasanja o sporazumu o razlazu s EU. 

 

- Šta god Brexit nudi danas, to će rezultirati značajnom ekonomskom štetom - izjavio je Blair, koji je obavljao premijersku dužnost od 1997. do 2007. godine. 

 

- Još vjerujem kako je moguće da se Brexit zaustavi, mislim da nema većine u parlamentu za svaki prijedlog koji premijerka iznese - kazao je Blair za Reuters, dodajući je on lično želio drugi referendum. 

 

Manje od šest mjeseci uoči najavljenog britanskog napuštanja EU, malo je toga jasno kako će peta ekonomija svijeta i moćni finansijski centar poslovati s EU nakon Brexita. May pokušava postići dogovor na unutrašnjem planu, ali je neizvjesno da li će biti odobren u britanskom parlamentu.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!