Nakon sve glasnijih priča o izbornoj krađi

CIK BiH: Preuranjeno je podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasova

Front10.10.18, 15:16h

CIK BiH: Preuranjeno je podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasova
Centralna izborna komisija BiH trenutno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje, navodi se u saopćenju

 

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će, u skladu sa članom 5.29 Izbornog zakona BiH, u narednim danima objavljivati preliminarne rezultate općih izbora održanih u BiH 7. oktobra 2018. godine. Utvrđeni izborni rezultati će uslijediti tek kad se objedine rezultati s redovnih biračkih mjesta, biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, rezultati glasanja iz inozemstva, putem mobilnog tima i rezultati glasanja na nepotvrđenim glasačkim listićima, saopćeno je.

 

Tek nakon što Centralna izborna komisija BiH objavi utvrđene izborne rezultate, subjekti navedeni u članu 5.30. stav (1) Izbornog zakona BiH mogu u roku od tri dana podnijeti zahtjev za ponovno brojanje, i to isključivo pod uvjetima i na način propisan tim članom. Centralna izborna komisija BiH trenutno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje, navodi se u saopćenju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!