Dogovori za Skupštinu KS

'Uzeli' izbore, a mogli bi završiti kao opozicija: U Sarajevu počeli pregovori za vlast bez SDA

Front08.10.18, 18:34h

'Uzeli' izbore, a mogli bi završiti kao opozicija: U Sarajevu počeli pregovori za vlast bez SDA
Prema nekim informacijama, među ovim strankama već postoji raspoloženje o široj koaliciji za formiranje vlasti. Ranije su saopćili da niti jedna od tih partija ne želi u koaliciju sa SDA

 

Ako je suditi prema preliminarnim rezultatima koji su objavljeni za Kanton Sarajevo, Stranka demokratske akcije u narednom mandatu bit će opozicija iako je osvojila najviše glasova prema dosad obrađenih oko 40% biračkih mjesta. U Skupštini KS mogli bi imati desetak zastupnika, ali među ostalim strankama neće imati partnere za formiranje vlasti. 

 

Nakon SDA najbolji rezultat ima Narod i pravda Elmedina Konakovića koji bi mogli imati i šest zastupnika u Skupštini KS. Dobar rezultat ostvarila je i Naša stranka koja bi mogla imati do pet zastupnika, dok bi po četiri mogli dobiti SDP BiH, DF.

 

Savez za bolju budućnost peta je stranka u KS po broju glasova, što bi im moglo osigurati tri zastupnička mandata, dok bi Nezavisna bosanskohercegovačka lista mogla imati također dva do tri zastupnika.

 

Prema nekim informacijama, među ovim strankama već postoji raspoloženje o široj koaliciji za formiranje vlasti. Ranije su saopćili da niti jedna od tih partija ne želi u koaliciju sa SDA.

 

 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još