Smrt Romea iz Riminija

Najpoznatiji talijanski plejboj hvalio se da je spavao sa 6000 žena, a posljednja ga je stajala glave

Lifestyle28.09.18, 17:19h

Najpoznatiji talijanski plejboj hvalio se da je spavao sa 6000 žena, a posljednja ga je stajala glave
Gradonačelnik Riminija mu je izrazio počast nakon smrti, rekavši da je umrla 'legenda noći' i jedan od zaštitnih znakova grada. I sam Maurizio je često govorio da je za talijanski turizam napravio više nego neke velike agencije

 

Plejboj, kojeg su '80-ih prozvali 'najuspješnijim talijanskim ljubavnikom', umro je u 64. godini tokom seksa s 23-godišnjom turisticom. Maurizio Zanfanti (63), poznatiji kao Romeo iz Riminija, hvalio se da je od svoje 17 godine spavao s više od šest hiljada žena nakon što se proslavio kao promotor noćnog kluba Blow up. 

 

Posao mu je bio zainteresirati žene i privući ih u klub. Kasnije je otkrio da bi u prosjeku svakoga ljeta zaveo dvjestotinjak žena. Neke su se vraćale i idućih godina na odmor u Italiju samo zbog njega.

 

U četvrtak je tokom seksa s 40 godina mlađom turisticom iz istočne Europe, navodno na stražnjem sjedalu automobila, pretrpio fatalan srčani udar. 

 

Šokirana djevojka pozvala je hitnu pomoć, no liječnici su samo mogli potvrditi smrt.

 

Talijanski mediji komentirali su da je otišao radeći ono što je znao najbolje - ljubeći žene.  

 

Zimi je radio u Skandinaviji u turističkim agencijama, a zbog ljubavnog umijeća podignut mu je voštani kip u jednom švedskom gradu. 

 

Iako je uvijek bio atletske građe rekao je da nikad nije bio u teretani. - Ali sam puno trenirao u krevetu - govorio je.

 

Gradonačelnik Riminija mu je izrazio počast nakon smrti, rekavši da je umrla 'legenda noći' i jedan od zaštitnih znakova grada. I sam Maurizio je često govorio da je za talijanski turizam napravio više nego neke velike agencije. 

 

U svom posljednjem intervjuu, koji je dao za njemački Bild 2014. godine, najavio je da se povlači u penziju.

 

- Imam 59 godina i postajem prestar za ovo - rekao je. 

 

Tada je rekao da je volio baš svaku ženu s kojom je spavao, a brojne žene su tvrdile da su s njim začele djecu.

 

 

 

(100posto, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!