FOTO/ Temperature u opadanju

Stiže nam zima: Pao prvi snijeg na Prokoškom jezeru i Vlašiću

Hronika24.09.18, 15:08h

Stiže nam zima: Pao prvi snijeg na Prokoškom jezeru i Vlašiću
Kako je ranije najavljeno, vrhovi bosanskohercegovačkih planina dočekali su danas i prvi septembarski snijeg. Manje padavine zabilježene su na Vranici, a danas je snijeg pao i Prokoškom jezeru

 

Danas u Bosni i Hercegovini prolazno jače naoblačenje će postepeno prelaziti sa sjevera prema jugu zemlje i usloviti kišu, slabu grmljavinu i pad temperature zraka, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

prokosko-snijeg

 

Jača kiša u Krajini, zapadnim, centralnim i sjevernim područjima Bosne. Prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima i postepeno razvedravanje od sjevera prema jugu zemlje. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera.

 

prokosko-snijeg1

 

Temperature zraka u opadanju u odnosu na jutranje vrijednosti za 10 do 15°C, saopćeno je. A kako je ranije najavljeno, vrhovi bosanskohercegovačkih planina dočekali su danas i prvi septembarski snijeg. Manje padavine zabilježene su na Vranici, a danas je snijeg pao na Vlašiću i Prokoškom jezeru.

 

vlasic-snijeg

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!