Nakon što je OO SDA Novi Grad uskratio podršku kandidatu

Adnan Efendić: Ostajem na listi SDA, optužbe na moj račun su neutemeljene

Front22.09.18, 14:14h

Adnan Efendić: Ostajem na listi SDA, optužbe na moj račun su neutemeljene
Ja sam kandidat Stranke demokratske akcije i kao takav ostajem na listi SDA za predstojeće Opće izbore, bez obzira na stav Huse Ćesira, zaključio je

 

Predsjednik Općinskog odbora SDA Novi Grad Huso Ćesir uputio je mjesnim odborima te stranke internu informaciju u kojoj ih obavještava da se uskraćuje podrška Adnanu Efendiću, kandidatu ove stranke za Federalni parlament iz izborne jedinice 7.

 

Općinski odbor SDA Novi Grad Sarajevo je pismom od 17.8.2018. godine, pozivajući se retroaktivno na tematsku sjednicu od 24. juna, uskratio podršku i povukao prijedlog kandidature Efendića na listi SDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH. „Kao razlog za to navedeno je kako je Efendić ‘pokušao zloupotrijebiti poziciju predsjednika Kadrovske komisije’“, kaže se, između ostalog, u zaključku koji potpisuje Ćesir.

 

adnan-efendic-sda

 

Adnan Efendić je u komentaru Patriji demantirao bilo kakav pokušaj zloupotrebe funkcije u stranci. Istakao je da takve vrste zloupotrebe sa pozicije Kadrovske komisije nisu moguće, jer, objasnio je, Kadrovska komisija ne utvrđuje, već samo predlaže.

 

“Predložen sam od strane pet od sedam Općinskih odbora koji su predlagali kandidate za izbornu jedinicu 7, Kantonalnog odbora SDA i na kraju je moja kandidatura potvrđena od strane Predsjedništva SDA koje je i utvrdilo Konačnu listu kandidata za ovogodišnje Opće izbore”, rekao je Efendić, dodajući da ima veliku podršku sa terena te nije ni imao potrebu za podrškom pojedinca, „nego naroda i stranke.“

 

“Dakle, ja sam kandidat Stranke demokratske akcije i kao takav ostajem na listi SDA za predstojeće Opće izbore, bez obzira na stav Huse Ćesira”, zaključio je.

 

Efendić je član SDA od 2002. godine.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!