uticajne novine o kolindi

Švicarski list o hrvatskoj predsjednici: Sve blamaže i gafovi Grabar- Kitarović - evo sa čime je skroz otišla 'u ofsajd'...

Front14.09.18, 16:12h

Švicarski list o hrvatskoj predsjednici: Sve blamaže i gafovi Grabar- Kitarović - evo sa čime je skroz otišla 'u ofsajd'...
Tages-Anzeiger na početku podsjeća da je Kolinda na Svjetskom prvenstvu u nogometu “bila uočljivija od Maradone” i da se “grlila s oznojenim i polugolim nogometašima

 

ŠVICARSKI list Tages-Anzeiger (TA) objavio je veliki članak pod naslovom “Blamaže jedne predsjednice”, u kojem se bavi nizom blamaža i gafova Kolinde Grabar-Kitarović, a povod tome je nedavni intervju za austrijski Kleine Zeitung. “Ona osuđuje izbjeglice i blamira se bizarnim izjavama o staroj Jugoslaviji. Što se to događa s hrvatskom predsjednicom?” pita se švicarski list.

 

Tages-Anzeiger na početku podsjeća da je Kolinda na Svjetskom prvenstvu u nogometu “bila uočljivija od Maradone” i da se “grlila s oznojenim i polugolim nogometašima”, no da se to sve “patriotski usmjerenim Hrvatima svidjelo”. No sada je “konzervativna hrvatska predsjednica opet u centru pažnje - zbog intervjua za austrijski Kleine Zeitung - ali ne iz nekih grandioznih razloga” - prenosi Index

 

Hrvatska predsjednica protiv izbjeglica

 

Ističe se da je hrvatska predsjednica napala izbjeglice i migrante govoreći da su to “većinom muškarci u borbenim godinama” i da je Europska unija “primila pogrešne izbjeglice”. Švicarski list onda podsjeća da je u proteklih pola godine u Hrvatskoj poginulo više od deset izbjeglica i da nevladine organizacije izvještavaju o tome kako hrvatska policija tuče izbjeglice i migrante na granici prema BiH. 

 

“Posve u ofsajd je otišla hrvatska predsjednica svojim izjavama o staroj, socijalističkoj Jugoslaviji koje je Hrvatska bila dio do proglašenja neovisnosti 1991. godine”, piše TA i nastavlja ironično navoditi Kolindinu izjavu da se u Jugoslaviji nije smjelo reći da si Hrvat, nego se moralo reći da dolaziš iz Hrvatske. “Zašto predsjednica laže, zapitali su se novinari portala Index, a nisu bili jedini”, piše TA.

 

I Tito se izjašnjavao kao Hrvat

 

“Jugoslavija sigurno nije bila socijalistički raj, ali ni tamnica naroda kako je opisuju hrvatski nacionalisti, a sada i hrvatska predsjednica. Svatko se mogao izjasniti o svojoj nacionalnosti i religiji, izvodila se hrvatska himna Lijepa naša, a čak se i Tito izjasnio Hrvatom u svojem vjenčanom listu", nabraja švicarski list. 

 

“Naročito su bizarne tvrdnje hrvatske predsjednice da u Jugoslaviji nije bilo izbora jogurta i da se vlastima moralo unaprijed prijavljivati koliko ćeš kruha pojesti”, navodi TA i podsjeća da Kolindu sljedeće godine čekaju predsjednički izbori te “pokušava mobilizirati svoju nacionalističku klijentelu”. 


Švicarski list podsjeća da Kolinda voli slušati Thompsona

 

Dodaju kako je jedan od njenih prvih poteza bilo uklanjanje Titove biste s Pantovčaka i da se izjasnila kao fan pjesama “kontroverznog pjevača Marka Perkovića Thompsona kojeg mediji nazivaju bardom mržnje”. Spominju i slučaj kad se Kolinda ispričala jer je u Dubrovniku podijelila čokoladice srpske proizvodnje: “Hrvatska predsjednica ne dijeli proizvode nekadašnjeg agresora, obećala je da će to popraviti.”

 

Švicarski list podsjeća i na kontroverzne Kolindine izjave iz Argentine, kada je za ustaške emigrante rekla da su u Argentini našli “prostor slobode”. Na kraju Tages-Anzeiger preporučuje Kolindi da počne čitati Miroslava Krležu i navode da je u Jugoslaviji 1975. bilo više od 80 različitih vrsta jogurta i sličnih mliječnih proizvoda, po službenim podacima iznesenim u časopisu Mljekarstvo. “Hrvatska predsjednica je tada imala osam godina”, poentira na kraju članak Tages-Anzeiger.

 

Inače, Tages-Anzeiger jedan je od najutjecajnijih listova u Švicarskoj, naročito u njemačkom govornom području.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!