nije daleko odmakao

Sarajevo: Uhapšen 10 minuta nakon pljačke apoteke na Malti

Hronika16.08.18, 13:11h

Sarajevo: Uhapšen 10 minuta nakon pljačke apoteke na Malti
Nepoznati muškarac, uz prijetnju nožem, radnicima je oteo novac od pazara, a zatim pobjegao


Sarajevska policija uhapsila je sinoć 36-godišnjeg H. E., rođenog u Doboju, nastanjenog u Sarajevu, deset minuta nakon što je opljačkao apoteku "FAMILY plus" u naselju Malta.


Razbojništvo u apoteci u Kalesijskoj ulici prijavljeno je u 18.45 sati. Prema navodima prijave, nepoznati muškarac, uz prijetnju nožem, radnicima je oteo novac od pazara, a zatim pobjegao. Deset minuta kasnije, u susjednoj ulici Envera Šehovića, policajci Treće PU su pronašli osumnjičenog, kod kojeg je u pretresu pronađen ukradeni novac. Širim pregledom lokaliteta, u ulici Paromlinska, pronađen je i nož, kao i dukserica korištena prilikom izvršenja krivičnog djela.

 

- Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a H. E. je predat u Jedinicu za obezbjeđenje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela - saopćeno je iz MUP-a KS.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


  


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!