Neočekivan obrt

Nakon smrti omiljene doktorice Asje Tukić: Evo ko je osumnjičen za svirepo ubistvo

Hronika12.08.18, 11:42h

Nakon smrti omiljene doktorice Asje Tukić: Evo ko je osumnjičen za svirepo ubistvo
Tokom kriminalističkog istraživanja prikupljeni su materijalni dokazi, obavijesti i saznanja iz kojih proizilazi osnovana sumnja da je 65-godišnjak 6. avgusta u stanu u Trogiru liječnici Asji Tukić zadao više ubodnih rada od kojih je ona preminula na mjestu događaja

 

Iako se ovih dana u medijima i javnosti špekulisalo s informacijom prema kojoj je za ubistvo 61-godišnje liječnice odgovorna žena, splitsko-dalmatinska policija jutros je objavila da se za ubistvo sumnjiči 65-godišnji muškarac.

 

Policija je, navodi se u priopćenju, u koordinaciji i saradnji s Ravnateljstvom policije i Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu dovršila kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom.

 

Tokom kriminalističkog istraživanja prikupljeni su materijalni dokazi, obavijesti i saznanja iz kojih proizilazi osnovana sumnja da je 65-godišnjak 6. avgusta u stanu u Trogiru liječnici Asji Tukić zadao više ubodnih rada od kojih je ona preminula na mjestu događaja.

 

Neslužbeno se doznaje da je osumnjičeni za ubistvo Željko Tukić, bivši suprug Asje Tukić, koji je prvi obavijestio policiju o pronalasku njezinog tijela u stanu u Trogiru.

 

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljeno je više očevida na otvorenom prostoru, pretraga terena, te stanova i vozila, navodi se u policijskom priopćenju.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 65-godišnjak će danas tokom dana uz kaznenu prijavu za kazneno djelo ubistva biti predan pritvorskom nadzorniku, objavila je policija.

 

 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook