naoružajte živce

Na GP Ivanica i Bosanska Gradiška pojačan promet vozila na izlazu iz BiH: Evo koliko se čeka

Hronika10.08.18, 17:24h

Na GP Ivanica i Bosanska Gradiška pojačan  promet vozila na izlazu iz BiH: Evo koliko se čeka
Napominju se vozači da je na GP Bosanski Novi-Dvor, zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen saobraćaj

 

Na graničnim prijelazima Ivanica i Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, a na GP Bosanski Brod na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.  

 

Napominju se vozači da je na GP Bosanski Novi-Dvor,  zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen saobraćaj.   

 

Na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.  U toku su i radovi na mostu kod petlje Visoko na dionici A-1 Kakanj-Visoko, a vozila na ovom lokalitetu saobraćaju jednom trakom. Zbog oštećenja dilatacione naprave na mostu na dionici Podlugovi-Visoko iz sigurnosnih razloga saobraća se preticajnom trakom, uz postavljenu signalizaciju.  

 

Radovi se izvode i na magistralnim putevima M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac),  M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-18 Semizovac-Olovo (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg).  

 

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.  

 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!