krvavi incident

U pucnjavi u Kanadi ubijene četiri osobe: Policija zatražila od građana da ostanu u svojim domovima

Hronika10.08.18, 16:53h

U pucnjavi u Kanadi ubijene četiri osobe: Policija zatražila od građana da ostanu u svojim domovima
Policija Frederictona navodi u postu na Twitteru da je incident još u toku i da ima više žrtava. Policija je, također, zatražila od građana da ostanu u svojim domovima

 

Najmanje četiri osobe su ubijene u pucnjavi u istočnom kanadskom gradu Frederictonu, saopćila je policija u petak. 

 

Policija Frederictona navodi u postu na Twitteru da je incident još u toku i da ima više žrtava. Policija je, također,  zatražila od građana da ostanu u svojim domovima. 

 

U 2014. godini, u još jednoj masovnoj pucnjavi  u New Brunswicku, ubijena su trojica kanadskih policajaca, a  dvojica su ranjena u Monctonu. Taj je incident tada smatran najtežim takvim vrste u Kanadi, gdje su zakoni o posjedovanju oružja strožiji nego u Sjedinjenim Državama i smrtonosni napadi na policajce su rijetkost. Širenje naoružanja dovelo je, međutim, do povećanja broja zločina s vatrenim oružjem u posljednjim godinama. 

 

Prošlog je mjeseca naoružani napadač ubio dvije osobe i ranio njih još 13 na prometnoj ulici u Torontu, prije nego što je izvršio samoubistvo. 

 

U četvrtak je pokrajina Ontario obećala više novca za policiju i držanje osumnjičenih iza rešetaka dok čekaju na optužbe vezane za posjedovanje i korištenje vatrenog oružja, prenosi Reuters. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook