VIDEO/ Ogromna tuga u splitskom HNK

Završena komemoracija: Porodica i prijatelji u suzama, svi su ustali i pjevali Oliveru u čast

Hronika31.07.18, 12:43h

Završena komemoracija: Porodica i prijatelji u suzama, svi su ustali i pjevali Oliveru u čast
U splitskom HNK su se okupili članovi porodice, državni vrh, kolege i prijatelji pokojnog splitskog pjevača. Komemoracija je započela klapskom izvedom pjesme "Moj galebe"

 

Danas se obilježava Dan nacionalne sućuti povodom smrti Olivera Dragojevića, kada će biti i posljednji ispraćaj muzičkog velikana.

 

Prvo je u 11 sati u HNK Split održana komemoracija za Olivera, zatim će u 18:50 početi ispraćaj preko Rive sve do Lučke kapetanije, gdje će se u 19:50 lijes ukrcati u katamaran za Velu Luku, u kojoj će se u srijedu u 18 sati na mjesnom groblju sv. Roka po lokalnim običajima obaviti pogreb.

 

U splitskom HNK su se okupili članovi porodice, državni vrh, kolege i prijatelji pokojnog splitskog pjevača. Komemoracija je započela klapskom izvedom pjesme "Moj galebe", a onda su na pozornici posebnu posvetu Oliveru održali Jakša Fiamengo, Gibonni, Tomislav Mrduljaš i Nikša Bratoš. Svi su plakali, ne samo oni, već i svi u dvorani. Gibonni je jedva dolazio do riječi dok je prepričavao jednu Oliverovu priču.

 

Komemoraciji je prisustvoala i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministrica kulture Nina Obuljen Kržinek.

 

Na kraju je cijela dvorana oko pet minuta pljeskala, a zatim su svi spontano, uz suze, otpjevali "Vjeruj u ljubav".

 

 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook