ostvarenja iz različitih krajeva svijeta

SFF: Predstavljeno 17 filmova iz programa Kinoscope 2018.

Ekran25.07.18, 14:06h

SFF: Predstavljeno 17 filmova iz programa Kinoscope 2018.
U okviru Specijalne projekcije bit će prikazan film "Kradljivci" iz Japana režisera Hirokazua Kore-eda, najavljeno je iz SFF-a

 

Sarajevo Film Festival predstavio je Kinoscope program 2018., koji čini 17 filmova iz različitih krajeva svijeta izuzev jugoistočne Evrope, odakle dolaze filmovi takmičarskih selekcija Festivala. 

 

To su filmovi: "Amateri", režisera Gabriela Pichlera, "Anđeli nose bijelo" iz Francuske Viviane Qu, švicarski "Chris the Swiss" Anje Kofmel, "Diamantino" iz Portugala, Francuske i Brazila režisera Gabriela Abrantes, Daniela Schmidta, "Divlji dječaci" iz Francuske Bertranda Mandicoa, "Djevojka" iz Belgije i Holandije Lukasa Dhonta, "Granica" iz Švedske i Danske režisera Alia Abbasia, "Krivnja" iz Danske Gustava Möllera, "Lijepo maniri" iz Brazila i Francuske režisera Juliana Rojasa, Marca Dutra, "Prekasno je za ranu smrt" iz Čilea, Brazila, Argentine, Holandije i Katara režisera Dominga Sotomayora, "Probadanje" iz SAD-a Nicholasa Pescea, "Pusti leševe da se sunčaju" iz Francuske i Belgije u režiji Hélène Cattet i Brune Forzani, "Ratni teatar" iz Argentine, Španije i Njemačke Lole Arias, "Vrh ničega" iz Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva Axela Peterséna i Månsa Månssona te "Žena u ratu" iz Islanda, Francuske i Ukrajine režisera Benedikta Erlingssona. 

 

U okviru Specijalne projekcije bit će prikazan film "Kradljivci" iz Japana režisera Hirokazua Kore-eda, najavljeno je iz SFF-a.  

 

(FENA/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!