ususret godišnjim odmorima

Pojačan saobraćaj vozila na graničnim prijelazima Doljani i Brod: Evo gdje vam sve trebaju dobri živci

Hronika23.07.18, 08:22h

Pojačan saobraćaj vozila na graničnim prijelazima Doljani i Brod: Evo gdje vam sve trebaju dobri živci
Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama

 

Uvjeti za vožnju su povoljni. Zbog mjestimice mokrih i skliskih kolnika savjetuje se oprez i vožnja prilagođena uvjetima na cesti. 



Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. 



Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa. 



Zbog odrona na dionicama M-14.2 Drvar - Resanovci i M-18 Sarajevo - Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično. 



Zbog izvođenja radova na vijaduktu Bojnik na dionici A1 Sarajevo sjever - Lepenica, promet se odvija jednim prometnim trakom. 

 


Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku. 



Zbog izvođenja radova na dionici Lepenica - Tarčin, zatvorena je vozna traka u smjeru Tarčina. Za vrijeme izvođenja radova, promet se preusmjerava u pretjecajnu traku uz ograničenje brzine od 60 km/h. 



Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 



Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: 

- M-5 Tranzit kroz Sarajevo (tunel Bistrik), 

- M-14 Srbljani - Krupa, 

- M-16.1 Klašnice - Prnjavor, 

- M-18 Olovo - Kladanj (Karaula). 

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi. 

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom  

dana na: 

- M-14.1 Brod - Šamac (u naselju Liješće), 

- M-14.2 Šamac - Odžak (u mjestu Prud). 

Pojačan je izlaz osobnih vozila na graničnim prijelazima Doljani i Brod. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 

Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, na GP Gornji Brgat promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom, saopćeno je iz AMSBIH-a.

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook