FOTO/ Nakon opasne operacije održana pres-konferencija

Prekinuta akcija spašavanja: Iz špilje na Tajlandu izvučena četiri dječaka, kiša pada sve jače

Hronika08.07.18, 16:47h

Prekinuta akcija spašavanja: Iz špilje na Tajlandu izvučena četiri dječaka, kiša pada sve jače
U spasilačke je napore uključeno ukupno 18 ronilaca od kojih je 13 stranaca, a pet Tajlanđana

 


Na konferenciji za medije objavljeno je kako se akcija spašavanja dječaka na Tajlandu prekida. Spasilačke ekipe trebaju najmanje 10 sati kako bi se pripremile za nastavak spašavanja. Kako su objavili, akcija će se nastaviti sutra ujutro po lokalnom vremenu.

 

Na konferenciji za medije je potvrđeno da su dosad spašena četiri dječaka. Rečeno je kako zasad akcija spašavanja ide bez velikih problema te da su dječaci izvedeni iz spilje noseći maske s kisikom.

 

spasavanje-djecaka-tajland

 

Prema posljednjim informacijama kiša na Tajlandu i dalje jako pada. Spašeni dječaci osjećaju se dobro te se nalaze na liječenju u bolnici.

 

Kako javlja BBC, obilna kiša opet je počela padati nad spiljom u kojoj se još uvijek nalaze osmorica dječaka i njihov trener.

 

Podjećamo, operacija spašavanja počela je u 05.00 sati po srednjoevropskom vremenu a smatra se izuzetno opasnom.

 

Grupa dječaka u dobi od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener zarobljeni su u jami od 23. juna kad su snažne oborinske vode zatvorile put do izlaza.

 

Rafael Aroush, izraelski ronilac koji živi na Tajlandu i radi na spašavanju za CNN je ranije danas kazao kako je vrijeme veliki faktor, da pada jaka kiša te da je  "zapravo jako zaštrašujuće".

 

akcija-spasavanja-djecaci-tajland

 

Rekao je kako se u spilju ulijeva voda sa mnogo mjesta te kako bi velika količina kiše mogla "uništiti cijelu operaciju".

 

"Brzina je jako važna. Mogla bi se dogoditi neka krucijalna promjena u planu pa bi netko mogao donijeti odluku da ih se više izvuče danas", rekao je.

 

U akciji već danima sudjeluje i danski ronilac srpskog porijekla Ivan Karadžić. Kaže kako je jako umoran i da jedva spava, detaljnije pročitajte OVDJE.

 

U spasilačke je napore uključeno ukupno 18 ronilaca od kojih je 13 stranaca, a pet Tajlanđana. Dijelovi spilje i dalje su pod vodom pa se za prolazak kroz neke prolaze mora koristiti ronilačka oprema.

 

spasavanje-djecaci-tajland-pecina

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook