VIDEO/ Misterija konačno riješena

Progovorio gangster koji je učestvovao u pucnjavi: Poslije 22 godine konačno otkriveno ko je ubio Tupaca

Showbizz06.07.18, 10:37h

Progovorio gangster koji je učestvovao u pucnjavi: Poslije 22 godine konačno otkriveno ko je ubio Tupaca
Reper je svoje priznanje iznio u sklopu Netflixove nove serije "Unsolved, the Tupac and Biggie Murders", a njegova ispovijest otkrila je do sada nepoznate detalje

 

Hip-hop zvijezda Tupac ubijen je prije 22 godine u Las Vegasu. Nakon dugogodišnje potrage za ubicom, spekulacija i teorija zavjera koje su se pojavljivale svojevremeno, jedan reper odlučio je da prizna ko je izvršilac djela.

 

Legendarni reper Tupac imao je samo 25 godina kada je upucan u septembru 1996. godine kada se vraćao sa meča Mike Tysona. Uprkos naporu ljekarskog tima, poslije šest dana reper je podlegao povredama.

 

Krivica za ubistvo pala je na reperovog rivala Notorious B.I.G.-a i Puff Daddya, potom na policiju i Suge Knighta. Ipak, nakon toliko godina opšte prihvaćena teorija je da je pucnjava rezultat sukoba losanđeleskih bandi Bloods i Crips.

 

Sada je konačno bivši gangster i reper Keefe D, čije pravo ime je Duane Keith Davis, riješio da otkrije svijetu da je on bio pomagač u izvršenju ovog čina. Reper je svoje priznanje iznio u sklopu Netflixove nove serije "Unsolved, the Tupac and Biggie Murders", a njegova ispovijest otkrila je do sada nepoznate detalje.

 

Davis, kome je dijagnostikovan rak, odlučio je da priča sada s obzirom na činjenicu da mu opaka bolest daje imunitet i isključuje krivičnu odgovornost

 

- Bio sam glavni u Komptonu, diler i jedini preživjeli koji vam može ispričati stvarnu priču o ubistvu Tupaca - započinje svoju priču Keefe.

 

U dokumentarcu, Davis opisuje kako je sjedio na prednjem sjedištu bijelog kadilaka iz koga je "otvorena vatra". Davis kaže da je automobilom upravljao Terrence "T-Brown" Brown, dok su DeAndre "Dre" Smith i Davisov rođak Orlando "Baby Lane" Anderson bili na zadnjem sjedištu.

 

Brown, Smith i Anderson su bili dio bande sve do smrti.

 

Prije samog ubistva, oni su satima tražili Tupaca koji je prethodno okrivljen da je u klubu 662 pretukao jednog od njihovih članova bande.

 

Nakon što su pokušali da ga nađu u klubu, vratili su se u auto i počeli da voze... U sljedećem trenutku spazili su Tucaka u njegovom "bmw-u", tačnije kroz otvoreni prozor.

 

- Da nije virio kroz otvoren krov, nikada ga ne bismo vidjeli - kaže Keefe.

 

Kada su ga direktno pitali ko je otvorio vatru na njega, Davis je odgovorio sa osmijehom.

 

- Moraću to da zadržim za sebe zbog uličnog kodeksa. Znam samo da su hici došli sa zadnjeg sjedišta - kaže Keefe.

 

U prethodnom policijskom izvještaju Davis je identifikovao njegovog rođaka Andersona kao počinioca ovog ubistva tvrdeći da je iz desne ruke pucao na Tupaca.

 

 

 

(b92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook