Pobijedili reprezentaciju Perua

Francuzi novom pobjedom osigurali osminu finala, Mbappe ušao u istoriju

Sport21.06.18, 19:30h

Francuzi novom pobjedom osigurali osminu finala, Mbappe ušao u istoriju
Francuska je trenutno vodeća sa šest bodova, Danska nakon dva kola ima 4 boda, Australija ima samo bod, a Peru se već oprostio od turnira prije posljednjeg kola

 

Francuska je pobijedila Peru u drugoj utakmici Svjetskog prvenstva i preuzela vrh skupine C iz koje će Hrvatska dobiti protivnika u osmini finala, ukoliko prođe svoju skupinu.

 

Jedini gol za pobjedu zabio je Kylian Mbappe i time ispisao povijest francuskog nogometa. Prvi je tinejdžer koji je zabio gol za Francusku na velikom natjecanju.

 

Jedna od prve dvije momčadi ove skupine mogući je protivnik Hrvatskoj u osmini finala.

 

Francuska je trenutno vodeća sa šest bodova, Danska nakon dva kola ima 4 boda, Australija ima samo bod, a Peru se već oprostio od turnira prije posljednjeg kola.

 

U sjajnoj atmosferi pred 33 hiljade gledatelja u Jekataerinburgu Francuska je cijeli posao odradila u prvom poluvremenu, a u drugom je prepustila inicijativu Peruancima kojima je malo sreće nedostajalo za izjednačenje.

 

Peru je prvi zaprijetio, ali u prvih pola sata utakmice vidjeli smo samo jedan šut u okvir gola, Griezmannov iz 16. minute sa 17 metara kojeg je lako obranio vratar Perua. Redali su Francuzi promašaje, Varane je pucao glavom pored gola, u 34. minuti je Mbappe na deset metara pokušao atraktivno pucati petom okrenut leđima prema golu, a niti minutu kasnije riješio je susret.

 

19-godišnja zvijezda "ukrala" je gol Oliveru Giroudu, čiji je udarac obranio golman Perua, a lopta se odbila pred Mbappea koji je iz blizine lako zabio za 1:0.

 

Peruanski selektor reagirao je odmah na poluvremenu, uveo Farfana i Santamariu, a njegovi igrači preuzeli su kontrolu, povećali posjed lopte i dobro namučili Francusku koja je u drugom dijelu stvorila jednu pravu šansu.

 

Peruanski napadači udarali su iz svih pozicija, ali udarci iz daljine letjeli su tik uz stative ili iznad grede, a iskazao se i Hugo Lloris, koji je upisao stoti nastup za Francusku.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook