VIDEO/ Domaćini upisali drugu pobjedu

Euforija u Rusiji: Pobjedom nad Egiptom trasirali put prema osmini finala SP

Sport19.06.18, 22:05h

Euforija u Rusiji: Pobjedom nad Egiptom trasirali put prema osmini finala SP
U drugom kolu grupe A sutra će igrati Urugvaj – Saudijska Arabija, nakon čije utakmice će biti poznato da li je Rusija i zvanično učesnik osmine finala. U slučaju očekivane pobjede Urugvaja, iz grupe A u osminu finala Mundijala plasman će izboriti i Rusija

 

Ruska reprezentacija živi san. Pobjedom nad Egiptom domaćin Mudijala zakoračio je u osminu finala.

 

U prvom poluvremenu, iako je tempo bio visok, stopostotne prilike su izostale. Egipat je bio nešto konkretniji, mada se ne može reći ni da su Rusi bili bez prilika.

 

Pred odlazak na odmor jednu šansu je imao i Mohamed Salah, iskosa šutirao s desne strane, ali lopta je prohujala pored stative.

 

U drugom dijelu igra se potpuno otvorila. Već na samom početku poluvremena Rusi su poveli i to autogolom egipatskog kapitena Fathyja koji je skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

 

To je potpuno poremetilo Faraone, koji u 59. minuti primaju novi pogodak, nakon sjajne akcije ruskog tima i realizacije Cherysheva.

 

Svega tri minute kasnije, u listu strijelaca upisuje se Dzyuba, koji se odlično snalazi u šensaestercu i pogađa za visokih 3:0!

 

VAR tehnologija bila je na sceni u 73. minuti, kada je dosuđen jedanaesterac za Egipćane. Utješni pogodak sa bijele tačke postiže Mohamed Salah… No, to je bilo sve od Egipćana u ovom susretu, čime je ujedno vjerovatno označen i njihov oproštaj od SP, dok Zbornaja gotovo sigurno ide u drugu fazu.

 

U drugom kolu grupe A sutra će igrati Urugvaj – Saudijska Arabija, nakon čije utakmice će biti poznato da li je Rusija  i zvanično učesnik osmine finala. U slučaju očekivane pobjede Urugvaja, iz grupe A u osminu finala Mundijala plasman će izboriti i Rusija.

 

Rusija – Egipat 3:1 (Fathy 47. ag, Cheryshev 59.,Dzyuba 62. – Salah 73. pen)

 

RUSIJA: Akinfeev, Cherishev, Dzyuba, Fernandez, Gazinsky, Golovin, Ignashevich, Kutepov, Samedov, Zhirkov, Zobnin.

 

EGIPAT: El Shenawy, Abdel-Shafi, Elneny, Fathy, Gabr, Hamed, Hegazy, Mohsen, Said, Salah, Trezeguet.

 

 

 

(Sport Centar, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook