još skuplje

Novo dizanje cijena: Sarajevo taksi će tužiti ministra Fišu, Crveni poskupljuje iza Bajrama, a Holand...

Hronika13.06.18, 07:59h

Novo dizanje cijena: Sarajevo taksi će tužiti ministra Fišu, Crveni poskupljuje iza Bajrama, a Holand...
Zbog štete koju smo pretrpjeli, tužit ćemo ministra Fišu i tražiti novo povećanje cijena, kaže Suljagić
 
 
Građani KS-a taksi-usluge Sarajevotaksija plaćaju skuplje. Umjesto 1 KM za pređeni kilometar, sada plaćaju 1,20 KM, a start je sa 1,50 KM povećan na 1,90 KM. Međutim, za Envera Suljagića, direktora Sarajevotaksija, ovo ne znači povećanje cijena, već usklađivanje sa zakonom- piše Oslobodjenje
 
 
- Narednih dana ćemo angažovati stručnjake koji će napraviti analizu cijena i vjerovatno ćemo tražiti i poskupljenje naših usluga. S obzirom na to da smo četiri mjeseca čekali odobrenje i radili po starim cijenama, zbog štete koju smo pretrpjeli tužit ćemo ministra saobraćaja Muju Fišu i njegove saradnike, rekao je Suljagić.
 
 
Iz Crvenog taksija su istakli kako su zahtjev za usklađivanje cijena usluga sa poskupljenjem goriva poslali u Ministarstvo saobraćaja i da čekaju odgovor.
 
 
- Za sada radimo po starim cijenama. Najvjerovatnije ćemo iza Bajrama i mi poskupiti, rekao nam je Jasmin Erović, vlasnik Crvenog taksija.
 
 
U Holand taksiju još nisu tražili od Ministarstva saobraćaja KS-a odobrenje, ali će pratiti razvoj situacije.
 
 
- Mi smo mala kompanija i sačekat ćemo da vidimo stanje na terenu. Ukoliko svi taksi-prevoznici dignu cijenu, i mi ćemo. Za sada radimo po starom cjenovniku, a to je 1,50 KM start i 1 KM svaki pređeni kilometar, rekao nam je Haris Mujčinović iz Holand taksija.
 
 
(Oslobodjenje, DEPO PORTAL,BLIN MAGAZIN/mr)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!