Svaka strana ostala pri ranijim stavovima

Bez rezultata završen sastanak o izmjenama Izbornog zakona BiH, sutra nastavak

Front04.06.18, 18:33h

Bez rezultata završen sastanak o izmjenama Izbornog zakona BiH, sutra nastavak
O mogućim izmjenema Izbornog zakona razgovarali su lideri nekoliko bosanskohercegovačkih parlamenetarnih stranaka u prisustvu eksperata Venecijanske komisije, Delegacije Evropske unije u BiH i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH

 

Bez rezultata i pomaka završen je današnji sastanak o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u Sarajevu. 

 

Razgovori se nastavljaju sutra u 09.15 sati, potvrdili su učesnici sastanka novinarima. 

 

O mogućim izmjenema Izbornog zakona razgovarali su lideri nekoliko bosanskohercegovačkih parlamenetarnih stranaka u prisustvu eksperata Venecijanske komisije, Delegacije Evropske unije u BiH i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH. 

 

Sastanak je održan u sjedištu Delegacije EU u BiH i bio je zatvoren za javnost. 

 

Po završetku su zamjenica lidera Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Borjana Krišto kao i lideri Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Fahrudin Radončić i Nermin Nikšić novinarima kazali da nije bilo pomaka i da je svaka strana ostala pri ranijim stavovima o izmjenama Izbornog zakona BiH.  

 

Osim predstavika tih stranaka, sastanku su prisustvovali i lideri Stranke demokratske akcije (SDA) te Demokratske fronte (DF). 

 

Sastanci se održavaju već duže vrijeme u pokušaju dogovora o izmjenama Izbornog zakona BiH posebno kad je riječ o popunjavanju Doma naroda Federalnog parlamenta. 

 

Mjesecima prije, lideri stranaka razgovarali su više puta u prisustvu šefa Delegacije EU u BiH Larsa Gunnara Wigemarka te američke ambasadorice u BiH Maureen Cormack, ali kako su ti susreti završavani bez dogovora, odlučeno je da se uključe i eksperti Venecijanske komisije.

 

(Fena/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!