VIDEO/ Razneseno u eksploziji

Pojavili se prvi snimci iz Sjeverne Koreje: Kim uništio poligon za nuklearne probe, a Trump otkazao samit!

Front25.05.18, 08:46h

Pojavili se prvi snimci iz Sjeverne Koreje: Kim uništio poligon za nuklearne probe, a Trump otkazao samit!
U snimcima se može vidjeti kako se urušavaju tri operativna tunela zajedno sa drugim strukturama koje su služile za nuklearne testove


Sjeverna Koreja je juče u prisustvu stranih novinara uništila lokaciju za koju tvrdi da je poligon za nuklearne probe, a sada su se pojavili prvi snimci sa lokacije Pungje-ri.

 

Eksplozija je izvedena duboko u planinama slabo naseljenog sjeveroistoka Severne Koreje.

 

POJAVILI SE PRVI SNIMCI IZ SEVERNE KOREJE: Kim uništio poligon za nuklearne probe, a Tramp samo par sati kasnije otkazao samit! (VIDEO)

 

U snimcima se može vidjeti kako se urušavaju tri operativna tunela zajedno sa drugim strukturama koje su služile za nuklearne testove.

 

Sjeverna Koreja je na tom mjestu izvela šest nuklearnih testova, a ovo uništavanje je trebalo da pokaže želju Pjongjanga za denuklearizacijom. Odluka Sjevera da zatvori poligon je u principu viđena kao dobrodošli gest Kim Jong-una prije samita sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

 

Ipak, nije riječ o nepovratnom koraku i trebalo bi da on bude praćen s mnogo više značajnih mjera da bi Trumpovi zahtjevi za denuklearizacijom bili ispunjeni.


Međutim, samo nekoliko sati kasnije, Trump je otkazao dugoočekivani susret sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong-unom koji je trebalo da se održi 12. juna u Singapuru.

 

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook