ŠOK U SUSJEDSTVU

Tragična proslava mature: Dječačić biciklom izašao na glavnu cestu kojom je jurio maturant u Fordu...

Hronika23.05.18, 10:22h

Tragična proslava mature: Dječačić biciklom izašao na glavnu cestu kojom je jurio maturant u Fordu...
Nesreća u kojoj je u Daruvaru u utorak poginuo devetogodišnjak dogodila se kad je dječak na biciklu udario u automobil na raskrsnici i pao na bankinu, priopćila je policija nakon uviđaja, navodeći da je automobil sletio u jarak, a 19-godišnji vozač zadobio tešku ozljedu

 


Proslavu dana mature u Daruvaru (Hrvatska) zasjenila je tragedija u kojoj je 19-godišnji maturant u Ford Fiesti udario u devetogodišnjaka na biciklu.


Školarcu koji se u utorak oko 13.30 sati vraćao biciklom iz škole, kao i svakog dana do sada, nažalost nije bilo spasa te je od jezivih ozljeda preminuo na mjestu događaja, piše Jutarnji.hr.


Kako doznaje Jutarnji, 19-godišnji vozač koji se u punoj brzini zabio u biciklistu koji je neoprezno, pak, izlazio iz sporedne ulice, iz smjera Daruvarskog jezera na Podborje, prošao je alhotest i 'napuhao' nula promila. Mještani su zaprepašteni nesrećom. Otkrivaju da je preminuli dječačić sin penzionisanog policajca.


Shrvani roditelji


- Teško će to naš susjed i njegova supruga preboljeti. Imaju još jednog mlađeg sina i oni, vjerujte mi, za te dječake žive. Porijeklom su iz Češke i kod nas u susjedstvu su desetak godina. Predivni ljudi, primjer drugima. Kad su im sinovi rekli da žele u školu biciklima, nije im bilo svejedno. No, popustili su jer i sami vide da je Podborje pista za reli i da je hodanje uz tu cestu preopasno. No, prije nesreće, dječak je izašao na glavnu ulicu biciklom, ali od velike guste trave uz samu cestu nije imao pregled, a u isto vrijeme, najvjerovatnije brzinom većom od dopuštene išao je maturant s prijateljima u Fordu - ispričala je za Jutarnji list jedna od stanarki koja živi uz kobnu raskrsnicu.


Osim 19-godišnjaka, u automobilu su bile još tri osobe, od kojih je jedna ozlijeđena.


Opasna dionica


Nakon što se vijest o stradavanju pronijela gradom, mještani ukazuju na problem spomenute dionice.


- Katastrofa je kako se po Podborju vozi. Vikendom policija tek ponekad odluči provesti akciju, ali to je cesta na kojoj se divlja. Pješaci su kao mete u streljani, napeto paze da ih auto ne pokupi jer vozači neoprezno pretječu i voze po suprotnom smjeru - zaključuje drugi Daruvarac.


Mališan je pao na bankinu


Nesreća u kojoj je u Daruvaru u utorak poginuo devetogodišnjak dogodila se kad je dječak na biciklu udario u automobil na raskrsnici i pao na bankinu, priopćila je policija nakon uviđaja, navodeći da je automobil sletio u jarak, a 19-godišnji vozač zadobio tešku ozljedu.


Prema navodu policije, devetogodišnji dječak vozio je dječji bicikl makadamskom prilaznom cestom iz smjera Daruvarskog jezera. Dolaskom do asfaltirane raskrsnice i Ulice Podborje nije se zaustavio i udario u desna bočna vrata osobnog automobila marke "Ford" (DA), kojim je upravljao 19-godišnji vozač.


Nakon udarca, biciklista je odbačen na desnu bankinu i smrtno je stradao na mjestu događaja. Vozilo je sletjelo u lijevi putni jarak i udarilo u drveni stup električne mreže, pri čemu je 19-godišnji putnik iz automobila zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

 

(Jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook