Lider DF-a na tribini u Mostaru

Željko Komšić komentarisao osovinu Čović-Dodik, ali i osipanje DF-a: 'Žao mi je što SDP u nama vidi protivnika'

Front17.05.18, 07:57h

Željko Komšić komentarisao osovinu Čović-Dodik, ali i osipanje DF-a:  'Žao mi je što SDP u nama vidi protivnika'
Ući u priču s njima dvojicom po meni bi bilo duboko izdajnički - ustvrdio je Komšić


Predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić ocijenio je u srijedu u Mostaru kako postoji opasnost da nakon oktobarskih općih izbora Bosnom i Hercegovinom zavlada osovina Čović – Dodik. 

 

Na javnoj tribini "Politička situacija u BiH" Komšić je kazao kako će nakon izbora predsjednici HDZ-a BiH i SNSD-a "tražiti satelita u Sarajevu kako bi mogli dominira političkim prostorom u BiH i financijski tokovima". 

 

- Ući u priču s njima dvojicom po meni bi bilo duboko izdajnički - ustvrdio je Komšić. 

 

Takva bi vlast, dodao je, prema međunarodnoj zajednici plasirala svoje stavove o uređenju BiH i kakva ova zemlja treba biti. 

 

- Radi se o opasnim političkim zahtjevima koji vode stvaranju etničkih i političkih torova u BiH i time BiH gubi svoju suštinu, jer ova zemlja nikada nije bila takva. Narodi su uvijek bili izmiješani i naslanjali smo se jedni na druge - kazao je Komšić te pozvao građane Bosne i Hercegovine da ne daju politički legitimitet takvoj politici. 

 

Kada su u pitanju nedavni prelasci pojedinaca iz Demokratske fronte u SDP BiH, Komšić je kazao kako to rade ljudi kojima su osobni interesi na prvom mjestu. 

 

Dodao je kako mu je žao što SDP u DF-u vidi protivnika, a ne mogućeg saveznika.

 

(FENA/md)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!