FOTO/ Dalić, Halilhodžić, Petković i Krstajić Večernjakove osobe godine

Halilhodžić na rubu suza: Mostar se ne smije dijeliti! Bilo je ružnih stvari, moramo graditi nove mostove...

Hronika15.05.18, 07:56h

Halilhodžić na rubu suza: Mostar se ne smije dijeliti! Bilo je ružnih stvari, moramo graditi nove mostove...
Sva tri naroda moraju naći dijalog, da se nađe blagostanje, suživot, jer to traži cijeli svijet, rekao je Halilhodžić

 

Nogometni stručnjaci Zlatko Dalić, Vahid Halilhodžić, Mladen Krstajić i Vladimir Petković proglašeni su osobama godine na ovogodišnjem izdanju Večernjakovog pečata. 

 

Dalić će na predstojećem Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji voditi hrvatsku reprezentaciju, Krstajić reprezentaciju Srbije, Petković reperezentaciju Švicarske, dok je Vahid Halilhodžić kao izbornik odveo Japana na Svjetsko prvenstvu, ali je samo nekoliko mjeseci prije početka natjecanja dobio otkaz. 

 

Vahid Halilhodžić u svom je obraćanju, susprežući suze, kazao kako je jako ponosan što je iz Mostara te je poručio kako se Mostar ne smije dijeliti. 

 

- Sva tri naroda moraju naći dijalog, da se nađe blagostanje, suživot, jer to traži cijeli svijet. Bilo je ružnih stvari, međutim, moramo graditi nove mostove, mostove prijateljstva, razumijevanja. (…) Ja prvi opraštam, iako neke stvari ne mogu zaboraviti, jer nama je suđeno da živimo i radimo skupa, da igramo nogomet, košarku - poručio je Halilhodžić. 

 

Mladen Krstajić kazao je kako mu je iznimno drago što je dio elite koja se večeras okupila u Mostaru. 

 

- Danas je za mene veliki dan. Kao što znate, dolazim iz Zenice i sticajem okolnosti sam 90-ih godina prešao u Srbiju. Kada sam počeo trenirati nogomet u svome Čeliku trenirao sam iz ljubavi i sanjao da zaigram za Čelik. I trenerskim poslom sam se počeo baviti iz ljubavi i nisam ni sanjao gdje ću završiti - dodao je Krstajić. 

 

Zlatko Dalić naglasio je kako se iznimno ponosi svojim livanjskim porijeklom, dodavši kako mu ovo priznanje puno znači. 

 

- Nadam se da ćemo svi zajedno graditi bolju budućnost u kojoj ćemo ostajati na rodnoj grudi, da ne odlazimo kao što sam morao ja i mnogi drugi. Nikada nisam zaboravio otkud sam krenuo, gdje sam počeo. Uvijek s ponosom ističem svoje porijeklo i ovaj Pečat je za mene jako važan i značajan jer sam ga dobio na svojoj rodnoj grudi, u Bosni i Hercegovini - kazao je Dalić. 

 

Video porukom gledateljima okupljenim u Kosači obratio se Vladimir Petković: 

 

- U Švicarsku sam došao davno i uvijek je bilo teško jer sam stranac. Pokazalo se da se granice brišu ako imaš rezultate. Za nas trenere je uvijek najvažnija matematika – koliko bodova si skupio, koliko daleko si se plasirao. Drago mi je da bodove, i to one prijateljske, ljudske, kao što je ova nagrada, dobivam u zemlji u kojoj sam rođen. Drago mi je da me moji zemljaci nisu zaboravili.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!