Morbidna igra među osnovcima

Učenice sedmog razreda sarajevske osnovne škole šestarom rezale ruke i ramena!

Hronika03.05.18, 15:10h

Učenice sedmog razreda sarajevske osnovne škole šestarom rezale ruke i ramena!
Trinaestogodišnjakinja je bila izrezana po tijelu, što je nastavnike šokiralo. Nakon što im je priznala da je u pitanju igrica koja se među djevojčicama iz njenog razreda proširila preko Instagrama, nastavnice su odvele sve učenice u svlačionicu

 

Roditelji đaka Osnovne škole 'Edhem Mulabdić' u Sarajevu u panici su nakon što se protekle sedmice otkrilo da među učenicama jednog od sedmih razreda kruži opasna igra samopovređivanja, poput 'plavog kita', koji je protekle godine bio popularan među mladima na društvenoj mreži Instagram.

 

Nastavnici su internom istragom otkrili da samo tri djevojčice u tom razredu nisu izrezane. Učenice su se po rukama i skrivenim dijelovima tijela rezale šestarom i oštricom šiljala za olovke. Šokantni slučaj u ovoj školi otkriven je sasvim slučajno, prenosi Avaz.

 

Nakon što je jedna od djevojčica u prošlu srijedu pokušala da izbjegne nastavu, njena nastavnica krenula je da provjerava je li učenica tog dana zaista bila kod ljekara sa majkom.

 

Nastavnica je nazvala majku, koja je rekla da kćerka nije s njom. Uplašeni da je djevojčica nestala, nastavnici su krenuli u potragu za njom.

 

Djevojčice iz njenog razreda priznale su da znaju gdje se njihova drugarica nalazi te su je, zajedno s nastavnicima, pronašli ispred osnovne škole na Hridu, gdje se sastala s grupom dječaka.

 

Trinaestogodišnjakinja je bila izrezana po tijelu, što je nastavnike šokiralo. Nakon što im je priznala da je u pitanju igrica koja se među djevojčicama iz njenog razreda proširila preko Instagrama, nastavnice su odvele sve učenice u svlačionicu. Pregledale su ih i utvrdile da samo tri nisu izrezane.

 

- Škola je hitno zakazala roditeljski sastanak. Pojedine majke zaista su bile uplašene. Cijeli slučaj je, koliko ja znam, prijavljen i Centru za socijalni rad - kazao je jedan od roditelja. Kako se nezvanično saznaje, djevojčice nisu urezivale “plavog kita”. Riječ je o više različitih simbola, koje su urezivale uglavnom na ramenu tako da ostanu neprimjetni prilikom nošenja majica kratkih rukava.

 

- Nisam siguran da je slučaj prijavljen policiji, ali od prošle sedmice s učenicima radi školski psiholog - kazao je sagovornik Avaza.

 

Čitav tekst pročitajte OVDJE.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook