Predsjedavajući Predsjedništva BiH na Sarajevo Business Forumu

Izetbegović: U posljednje tri godine broj zaposlenih je povećan za 50.000! Vrijeme je da ulagači dođu u BiH!

Front25.04.18, 11:33h

Izetbegović: U posljednje tri godine broj zaposlenih je povećan za 50.000! Vrijeme je da ulagači dođu u BiH!
Svi važni fondovi su stabilni i državni nivo i Federacija BiH mogu funkcionisati bez zaduživanja kod MMF-a, istakao je Izetbegović

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas tokom obraćanja učesnicima i gostima Sarajevo Business Foruma da je broj zaposlenih u BiH u posljednje tri godine povećan za 50.000, te da je nezaposlenost u stalnom padu. 

 

Dodao je da je zahvaljujući pokrenutim reformama BDP u porastu, kao i da BiH bilježi rast izvoza i smanjenje javne potrošnje. 

 

- Svi važni fondovi su stabilni i državni nivo i Federacija BiH mogu funkcionisati bez zaduživanja kod MMF-a - istakao je Izetbegović.  

 

Naveo je da je BiH veoma bogata vodom za flaširanje i proizvodnju energije, ugljem, šumama, jakim vjetrovima i brojnim vrstama ruda, a posjeduje i značajna nalazišta nafte koja vrijedi dodatno istražiti i pripremiti za eksploataciju. 

 

Također, Izetbegović je rekao da BiH, između ostaloga, nudi i dugu industrijsku tradiciju, obrazovanu i disciplinovanu radnu snagu, stabilnu valutu vezanu za euro, prava stranih ulagača izjednačena s domaćim.  

 

- Imajući u vidu sve navedeno, želim poručiti da je sada vrijeme za ulagače da dođu u Bosnu i Hercegovinu jer napori koji se sada čine bi u skorijoj budućnosti mogli da se isplate višestruko - naglasio je Izetbegović.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook