Pripadnica zloglasne sekte

Drama u porodici Karađorđević: Srbijanska princeza nestala u New Yorku

Hronika21.04.18, 18:04h

Drama u porodici Karađorđević: Srbijanska princeza nestala u New Yorku
Indija i dalje odbija razgovarati sa svojom majkom koja je došla iz Kalifornije, ali je razgovarala sa svojom bakom Jelisavetom. Ona joj je jedina šansa da ne ode u zatvor

 

Princeza Jelisaveta Karađorđević (82) i njena kćerka Katarina Oksenberg (56) nalaze se u Njujorku, gdje pokušavaju pronaći Katarininu kćerku Indiju (26), nestalu poslije hapšenja vođe zloglasne sekte kojoj je pripadala.

 

Vođa ove sekte se trenutno nalazi u zatvoru i optužen je za trgovinu ljudima i prisiljavanje djevojaka da budu seksualne roblje u posljednjih 20 godina. Ipak, Indiji prijeti zatvor jer želi ostati lojalna svom vođi i neće svjedočiti protiv njega.

 

- I u zatvor bi otišla samo da njega zaštiti - rekao je novinar Frenk Parlato.

 

Indija Karađorđević je ranije izjavila za medije da "radi plemenite stvari i da će jednog dana biti poput Nelsona Mandele".

 

Indija i dalje odbija razgovarati sa svojom majkom koja je došla iz Kalifornije, ali je razgovarala sa svojom bakom Jelisavetom. Ona joj je jedina šansa da ne ode u zatvor.

 

- Ona me uvjeravala da to nije ništa opasno i da je ona dobro. Ponavljala je kako su to izmišljene priče, što nije tačno. Indija je anđeo, mnogo je dobra, mi je moramo izvući iz tog zla. Nije lako, učinit ćemo sve što je u našoj moći. Mnogo je volimo i borit ćemo se. Trudim se da ne plačem, vrlo je neprijatno i užasno, potresla sam se, ali moram biti jaka - poručila je ranije princeza Jelisaveta.

 

Indijina majka Katarina Oksenberg, koja je kćerka princeze Jelisavete i Hauarda Oksenberga, a unuka princa Pavla Karađorđevića, piše knjigu o ovoj strašnoj grupi i mukama kroz koje prolazi njena porodica, ali i druge članice sekte s kojima je razgovarala. Katarina je uoči hapšenja Ranijera svoja jeziva saznanja o njegovoj organizaciji podijelila i s tužiocima u Njujorku.

 

- Nadam se da će se Indija uskoro probuditi i da će vidjeti šta joj je vođa sekte učinio - istakla je Katarina Oksenberg ranije za strane medije.

 

(Alo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook