cijene 'lete u nebo'

Od 1. aprila novo poskupljenje cigareta u BiH! Evo koje su najskuplje

Hronika05.04.18, 12:01h

Od 1. aprila novo poskupljenje cigareta u BiH! Evo koje su najskuplje
Kako navode iz UIO, proizvođači i veliki distributeri cigareta mogu bilo kada u toku godine povećati cijenu cigareta, jer je to stvar poslovne politike svake kompanije

 

Od 1. aprila 2018. godine poskupjele su cigarete koje na tržište Bosne i Hercegovine plasira kompanija ATACO d.o.o Mostar, potvrđeno je za N1 iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.


Kako navode iz UIO, proizvođači i veliki distributeri cigareta mogu bilo kada u toku godine povećati cijenu cigareta, jer je to stvar poslovne politike svake kompanije,ali u tu novu cijenu mora biti ugrađena akciza važeća za 2018. godinu.

 

Odlukom Upravnog odbora UIO za 2018. godinu predviđeno je:

 

- proprocionalna akciza 42% maloprodajne cijene i fiksna akciza 1,50 KM po paklici,

- akciza na rezani duhan iznosi 104 KM po kilogramu

 

''Najveći broj proizvođača i distributera povećao je cijene cigareta i duvana za pušenje na početku 2018. godini, kada je i stupila na snagu nova Odluka o utvrđivanju posebne (fiksne) i minimalne akcizi na cigarete i na duvan za pušenje za 2018. godinu. Nakon toga u 2018. godini. Za pojedine vrste cigareta cijene je povećala Fabrika duvana Sarajevio to od 01.03.2018. i TDR doo Sarajevo'', kazao je za N1 Ratko Kovačević, portparol UIO BiH.

 

U nastavku pogledajte nove cijene cigareta u BiH.

cigarete-poskupljenje

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook