foto/ uhapšen u januaru u lukavici

Nakon što je osuđen na dvije godine zatvora: Sarajevski reper Sajfer poslao poruku 'prijateljima i dušmanima'

Hronika20.03.18, 16:00h

Nakon što je osuđen na dvije godine zatvora: Sarajevski reper Sajfer poslao poruku 'prijateljima i dušmanima'
Adnan Nikšić je uhapšen 11. januara ove godine na autobuskoj stanici u Lukavici, kada je pretresom njegovog BMW-a X5 policija pronašla pet kilograma skanka

 

Nakon što je Okružni sud u Istočnom Sarajevu osudio repera Adnana Nikšića (26), poznatog kao Sajfer, zbog dilanja droge, on se oglasio na svom Facebook profilu. Podsjetimo, sarajevski reper je osuđen na dvije godine robije - piše Oslobodjenje

 

"Samo da javim drugovima da ne pitaju, a dušmanima da ne laju. Osuđen sam na 2 godine zatvora… A sada nastavljamo sa hitovima dok sam tu", poručio je Sajfer.

 

adnan-niksic-status

 

Ovu presudu mu je izreklo Vijeće ovog suda a na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je optuženi sklopio sa Tužilaštvom. Nikšić je, prema riječima njegovog advokata Edisa Mustafića, u potpunosti priznao počinjenje djela, a u sudnici je izrazio kajanje zbog počinjenog krivičnog djela.

 

Nikšić je uhapšen 11. januara ove godine na autobuskoj stanici u Lukavici, kada je pretresom njegovog BMW-a X5 policija pronašla pet kilograma skanka. Droga je otkrivena u crnom koferu, u prtljažniku terenca, nakon što su ga presreli istražitelji Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, koji su od kolega iz MUP-a Kantona Sarajevo dobili dojavu da se u Ulici Petra Mandića priprema primopredaja droge.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook