I dalje traju blokade širom bih, FUP FORMIRAO ŠTAB

Naprosto STRAŠNO: Saobraćaj posvuda u prekidu, borci promrzli, putnici zaglavljeni - GDJE SU NADLEŽNI?!

Hronika28.02.18, 20:54h

Naprosto STRAŠNO: Saobraćaj posvuda u prekidu, borci promrzli, putnici zaglavljeni - GDJE SU NADLEŽNI?!
Blokada traje cijeli dan, a niko od nadležnih nije se obratio borcima. U više navrata pokušan je proboj kolone u Zenici i Tuzli, ali su borci spriječili prolaz

 

U nekoliko gradova u Federaciji BiH /FBiH/ od jutros su zbog protesta boraca blokirane saobraćajnice, zbog čega su nastale kilometarske kolone, a oni koji su putovali ili se vraćali iz Zenice, Tuzle, Sarajeva ili Mostara, ostali su zaglavljeni.

 

"Situacija je posebno alarmantna jer se u automobilima nalaze i djeca, a temperatura je ispod nule", javili su federalni mediji. 

 

Blokada traje cijeli dan, a niko od nadležnih nije se obratio borcima. U više navrata pokušan je proboj kolone u Zenici i Tuzli, ali su borci spriječili prolaz. 

 

Na izlazu iz tunela na prevoju Ivan Sedlo srušeno je deblo, kako bi automobilima bio onemogućen prolaz. 

 

Borci koji protestuju naložili su logorske vatre i pokušavaju da se ugriju, a mještani su im donijeli deke. 

 

POSVUDA PREKINUT SAOBRAĆAJ: Saobraćanje je u prekidu na raskrsnici magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše, u mjestu Donja Golubinja kod Žepča, putu Sarajevo -Konjic, na petlji Šićki Brod u Tuzli, petlji Blatuša u Zenici i na Vogošćanskoj petlji u Sarajevu. 

 

Na ulazu u tunel na Ivan-sedlu okupilo se 300 demobilisanih boraca, a tu su i relativno jake policijske snage, koje za sada samo nadgledaju proteste. 

 

Borci u FBiH traže da bude utvrđen borački dodatak i uspostavljen tačan registar boraca. 

 

Ranija situacija danas...

 

FUP FORMIRAO ŠTAB: Kako javlja N1, formiran je štab na nivou Federalne uprave policije, a policija preduzima mjere da ne dođe do eskalacije, kazao je večeras za N1 Mevludin Halilović, komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. On je za N1 kazao da je u kontaktu s kolegama iz ostalih kantonalnih MUP-ova.

 

''Imamo plan djelovanja, ali pošto se radi o čitavoj Federaciji, naše aktivnosti će biti usklađene s aktivnostima ostalih policijskih agencija, kantonalnih MUP-ova i Federalne uprave policije'', rekao je Halilović za N1.

 

''Formiran je štab na nivou Federalne uprave policije, ja sam maloprije razgovarao s ovlaštenim predstavnikom Štaba, razmijenili smo informacije. Što se tiče policije, preduziramo mjere da ne dođe do eskalacije i narušavanja javnog reda i mira'', dodao je on.

 

Dešavanja detaljnije UŽIVO pratite OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook